Organ bağışı standı Devlet Hastanesi’nde

3- 9 Kasım tarihleri arasında kutlanan 'Doku ve Organ Bağış Haftası' nedeniyle geleneksel hale getirilen Doku ve Organ Bağış Standı bu yıl yeni Devlet Hastanesi'nde hizmete açıldı Açılış, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Atlı, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Dr. Hasan Arslan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet [&hellip]

Organ bağışı standı Devlet Hastanesi'nde

3- 9 Kasım tarihleri arasında kutlanan “Doku ve Organ Bağış Haftası” nedeniyle geleneksel hale getirilen Doku ve Organ Bağış Standı bu yıl yeni Devlet Hastanesi’nde hizmete açıldı

Açılış, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Atlı, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Dr. Hasan Arslan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Duran ve diğer sağlık yöneticileri tarafından gerçekleştirildi.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Dr. Hasan Arslan stant açılışında konuyla ilgili yaptığı açıklamada; doku ve organ bağışı konusunda vatandaşların dikkatini çekmek adına önemli bir etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti.
Türkiye’de 65–70 bin kişinin organ beklediğini ve canlıdan böbrek naklinin daha sınırlı olduğunu kaydeden Dr. Hasan Arslan, 60 bin böbrek hastasının bulunduğunu vurguladı.
Özellikle organ bağışı konusunda Avrupa ülkeleri sıralamasında çok gerilerde olduğumuzu kaydetti.
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın verilerine göre, 2012 yılında acil böbrek nakli bekleyen 2 bin 671 kişiden 978’ine nakil yapıldığını, kalan bin 693 kişiye de acil nakil yapılması gerektiğini açıklayan Dr. Arslan “Türkiye genelinde bugüne kadar 4 bin 952 kişiye böbrek nakli yapılırken, bin 297 kişi ise böbrek nakli beklerken hayatını kaybetti. Nakilden sonra ise 91 kişi yaşamını yitirdi. Böbrek yetmezliği nedeniyle toplam 53 bin 744 hasta diyaliz tedavisi görüyor” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme