Organ bağışı istenen seviyede değil

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, organ bağışının istenen seviyede olmadığını belirtti İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, organ bağışının nakil kısmında dünya standartlarını yakalandığının ama bağış kısmında hâlâ istenen seviyede olunmadığını söyledi.Türkiye genelinde organ bağışı bekleyen yaklaşık 30 bin hastanın olduğunu da vurgulayan Dr. Yemenici, “Organ bağışlarımız ile nakil bekleyen bu hastalarımızın hayatta ikinci bir [&hellip]

Organ bağışı istenen seviyede değil

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, organ
bağışının istenen seviyede olmadığını belirtti

İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, organ bağışının nakil kısmında dünya standartlarını yakalandığının ama bağış kısmında hâlâ istenen seviyede olunmadığını söyledi.
Türkiye genelinde organ bağışı bekleyen yaklaşık 30 bin hastanın olduğunu da vurgulayan Dr. Yemenici, “Organ bağışlarımız ile nakil bekleyen bu hastalarımızın hayatta ikinci bir şans elde etmesine vesile olabilir, kendilerini ve sevdiklerini sevindirebiliriz.” dedi.
Organ naklinde en fazla böbrek nakli bekleyenlerin olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Yemenici, sırasıyla kornea, karaciğer ve kalp nakli bekleyen hastaların da olduğunu söyledi.
Ancak beyin ölümü gerçekleşenlerden, ailelerinin izni ile organ bağışı alınabileceğinin altını çizen Dr. Yemenici, “Mesela trafik kazalarında vefat edenlerin organlarını almak gibi bir durum ne yazık ki söz konusu değil. Organ bağışı yapacak hastanın da belli şartları taşıması gerekiyor. Bu konuda halkımız lütfen Sağlık Müdürlüğü ve hastanelerimizde bulunan Organ Bağışı Birimlerimiz ile temasa geçsin. Bizler bu konuda vatandaşlarımıza her zaman yardımcı olmaya hazırız” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme