Organ bağışı caizdir – Kocatepe Gazetesi

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, organ ve doku bağışının son derece önemli olduğunu söyledi İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, 3-9 Kasım'ın Organ ve Doku Bağışı haftası olarak kutlandığını söyledi. Akgün, 'Halk arasında ölen kişinin vücut bütünlüğün bozulmasının dinimizce caiz olup olmadığı konusunda şüpheler mevcut olduğundan dolayı da organ bağışı sayısı yetersiz kalmaktadır. Diyanet [&hellip]

Organ bağışı caizdir

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, organ ve doku bağışının son derece önemli olduğunu söyledi

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, 3-9 Kasım’ın Organ ve Doku Bağışı haftası olarak kutlandığını söyledi. Akgün, “Halk arasında ölen kişinin vücut bütünlüğün bozulmasının dinimizce caiz olup olmadığı konusunda şüpheler mevcut olduğundan dolayı da organ bağışı sayısı yetersiz kalmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, organ bağışını insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlamış ve 6 Mart 1980 tarih 396 sayılı kararı ile organ naklinin caiz olduğunu bildirmiştir” dedi.
EN UYGUN HASTALA NAKİL
Akgün, “Organ ve doku nakli beyin ölümü gerçekleşen kişilerden yapılabildiği gibi 18 yaşını doldurmuş sağlıklı kişilerden de yapılabilir. (böbrek nakli, kemik iliği nakli v.b) Kişi hayattayken organ bağışında bulunabileceği gibi öldükten sonra da ailesi tarafından organları bağışlanabilir. Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Sistemi sayesinde bağışlanan organların adaletli bir şekilde sisteme kayıtlı olan hastalardan en uygun hastaya en kısa sürede ona nakli sağlanmaktadır” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme