• Haberler
  • Genel
  • Organ bağışçı sayısı artmalı – Kocatepe Gazetesi

Organ bağışçı sayısı artmalı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin işbirliği ile “Organ Bağışından Ne Anlıyorsunuz” konulu resim yarışması düzenlendi. Yarışma ödül töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Afyonkarahisar’daki organ bağışçısı sayısının yeterli olmadığını kaydetti Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin işbirliği ile Organ Haftası dolayısıyla resim yarışması düzenlendi. Yarışma sonucunda Osman Atilla Ortaokulu’ndan [&hellip]

Organ bağışçı sayısı artmalı

Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin işbirliği ile “Organ Bağışından Ne Anlıyorsunuz” konulu resim yarışması düzenlendi. Yarışma ödül töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Afyonkarahisar’daki organ bağışçısı sayısının yeterli olmadığını kaydetti

Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin işbirliği ile Organ Haftası dolayısıyla resim yarışması düzenlendi. Yarışma sonucunda Osman Atilla Ortaokulu’ndan Sema Aslan birinci, Dumlupınar Ortaokulu’ndan Güneş Kızılaslan ikinci, yine Osman Atilla Ortaokulu’ndan Seda Aslan üçüncü oldu.
ŞU ANA KADAR 2004 KİŞİ
Devlet Hastanesi’nde yapılan ödül töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Afyonkarahisar’da yeterli sayıda organ bağışçısı bulunmadığını söyledi. Yemenici, “Şu ana kadar 2004 kişi organ bağışında bulunmuş, bu rakam geçen yıl 1800’ler civarındaydı. Bu haftalarda biraz organ bağışı artıyor. Afyon’un nüfusunun 700 binlerde olduğuna bakılırsa 2 bin bağış çok düşük. Bu etkinlikleri düzenlememizin amacı bu farkındalığı oluşturmak ve bunu yaygınlaştırmak. Hepimizin bu organlara ihtiyacı olabilir. Kimin başına ne geleceğini Allah bilir. Her zaman herkese ihtiyaç olabilir. Dolayısıyla sağlamken bu organlarımızı bağışlarsak bir vefat durumunda kişilere bizim çok büyük bir hayrımız olur” dedi.
FARKINDALIK OLUŞTURULUYOR
İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, konuşmasına şöyle devam etti:
“Elimizde 100 bin, 200 bin bağışlayıcı olsun. Ne kadar çok bağışlayıcı olursa bizim bu organlara ulaşma imkanımız daha kolay olur. Biliyorsunuz Türkiye’nin gündeminde çift kol nakilleri, yüz nakilleri yapılıyor. Afyonumuz’da geçen yıl bir kişiden organ bağışı aldık. 4 kişiye hayat verdi. Biz çabalıyoruz.”
Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu da Organ Bağışı Haftası’nda organ bağışı konusunda farkındalığın artması için çalışıldığını vurguladı. (Kocatepe)

Vali Yardımcısı Uslu, organlarını bağışladı

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu, yarışma ödül töreninden önce organlarını bağışladı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uslu, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Şeyh Edebali’nin Osmanlı Devleti kurusucu Osman Bey’e söylediği sözü hepimiz biliriz. Bağışlayacağımız organlarla birden fazla insanın hayatını devam ettirmesine hayata tutunmasına katkıda bulunacağız. Ben de bugün bu hafta dolayısıyla organ bağışında bulundum. Bütün vatandaşlarımızı bağışa ihtiyacı olan hastalarımızın hayata tutunması için bağışa davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme