Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Misafir Kalem

ORDUMUZ ETTİ YEMİN

Himmet KASAL

 

Evimizde, köyümüzde, mahallemizde, kasabamızda, ilçemizde, ilimizde velhasıl yurdumuzda huzur içerisinde yaşıyorsak bunu kahraman ordumuza borçluyuz. Hudutlarımızda bir müddet nöbet tutmanın ne kadar ulvi bir görev olduğunu dinimiz en güzel şekilde ifade etmektedir.
“Konstantinapolis elbet bir gün fethedilecektir, onu fetheden komutan ne güzel komutan, onun askeri ne güzeldir” Hadisi ile Peygamberimizin övgüsüne mazhar olan Türk Ordusudur. İstanbul’un fethine müyesser olan ordumuz ondan önce de, ondan sonra da sayısız zaferlere ulaşmıştır.
Ordu; milletin üniforma giymiş halidir. Millet düşmanları her fırsatta ordumuzu hedef almıştır. Orduyu zayıflatmanın devleti zayıflatmak ve yıkmak olduğunun bilincinde olan millet düşmanları her seferinde hüsrana uğramışlardır.
1960-1971-1980-1996-1997 ve 2016 yıllarında yapılan ihtilâl ve darbe girişimlerinde de ordumuz asli görevlerinin dışına çıkarılmak istenmiş ve ülkemizin kalkınma hamleleri geciktirilmiştir.
Balyoz-Ergenekon davalarında asılsız iddialarla yine ordumuz yıpratılmıştır. Hatta Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ 26 ay boşu boşuna ceza evinde kalmıştır. Nice subaylarımız sindirilerek ordumuz hedef alınmıştır.
Boş durmayan millet düşmanları son olarak da 15 Temmuz 2016 tarihinde ordumuz içine sızdırdığı ihanet odaklarıyla Meclisimizi, Özel Kuvvetler Komutanlığını, Askeri Birliklerimizi, Boğaz Köprüsünü ve sivil halkımız bombalamayı dahi göze almışlardır.
Yedi düvele karşı savaşan Çanakkale, Balkan, Dumlupınar savaşlarından sonra zaferi kazanan ordumuz Türkiye Cumhuriyetini Türk Milletine armağan etmiştir. “Ordumuz etti yemin, titredi arş-ı zemin” misali Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı operasyonları ile de ordumuz dünya aleme gücünü göstermiştir. Kaç bin yıllık tarihe devlet tecrübesine sahib olan Türk Milleti ve Türk Ordusu mazlumların hamisi, düşmanlarının korkulu rüyası olarak varlığını koruyacaktır.
ORDUNUN GÜCÜ NEREDEN?
Tabiidir ki inancından. Diyebiliriz ki Şehitlik ve Gazilik kavramı Asrı saadetten sonra Mehmetçiğe yani Türk Ordusuna oturmuştur. Anaların duası, babaların iyi dilekleri, cemaatin her namaz ve duasında yer alan dilek ordumuzun karada, denizde, havada, her mekan ve şartlarda muzaffer olmasıdır.
Yaşasın ordumuz, yaşasın millet, kahrolsun millet düşmanları.
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER