• Haberler
  • Gündem
  • Orduevi yıkılıp, yeniden yapılacak – Kocatepe Gazetesi

Orduevi yıkılıp, yeniden yapılacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Orduevi’nin depreme karşı dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacağı öğrenildi.Afyonkarahisar’ın en merkezi noktasında, Ordu Bulvarı üzerinde bulunan Orduevi binası, 1990’lı yıllarda yapılmıştı. O zamandan bu yana Türk Silahlı Kuvetleri mensuplarının barınma ihtiyacının yanı sıra sosyal tesis ihtiyacına da cevap veren Orduevi binasıyla ilgili olarak yapılan incelemede binanın depreme karşı dayanıksız olduğu belgelendi. Bunun üzerine yapılan değerlendirmelerde [&hellip]

Afyonkarahisar Orduevi’nin depreme karşı dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacağı öğrenildi.
Afyonkarahisar’ın en merkezi noktasında, Ordu Bulvarı üzerinde bulunan Orduevi binası, 1990’lı yıllarda yapılmıştı. O zamandan bu yana Türk Silahlı Kuvetleri mensuplarının barınma ihtiyacının yanı sıra sosyal tesis ihtiyacına da cevap veren Orduevi binasıyla ilgili olarak yapılan incelemede binanın depreme karşı dayanıksız olduğu belgelendi. Bunun üzerine yapılan değerlendirmelerde Orduevi binasının yıkılıp, yeniden yapılmasına karar verildi.
1920’li yıllarda yapılan ve Atatürk’ü de ağırlayan tarihi Orduevi binasının korunacağı, onun yanında yer alan diğer birimlerin tamamına yakınının yenileneceği belirtiliyor.
 >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme