• Haberler
  • Genel
  • Ordinaryus golcünün kütüphanesi açıldı – Kocatepe Gazetesi

Ordinaryus golcünün kütüphanesi açıldı – Kocatepe Gazetesi

Fenerbahçe taraftar grubu Sol Açık'ın başlattığı kampanya ile Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine bağlı Mahmut Köyü'nde 'Lefter Kütüphanesi' oluşturuldu. İstanbul'dan gelen taraftarların katılımıyla gerçekleşen açılışta efsane futbolcu Lefter Küçükandonyadis ölümünün 1'inci yıldönümünde anıldı Topladıkları 5 kutu kitap ve kırtasiye malzemeleriyle önceki gün Kadıköy'den yola çıkan Sol Açık grubu dün erken saatlerde Afyonkarahisar'a geldi. Grubun toplayıp daha önce [&hellip]

Ordinaryus golcünün kütüphanesi açıldı

Fenerbahçe taraftar grubu Sol Açık’ın başlattığı kampanya ile Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine bağlı Mahmut Köyü’nde ‘Lefter Kütüphanesi’ oluşturuldu. İstanbul’dan gelen taraftarların katılımıyla gerçekleşen açılışta efsane futbolcu Lefter Küçükandonyadis ölümünün 1’inci yıldönümünde anıldı

Topladıkları 5 kutu kitap ve kırtasiye malzemeleriyle önceki gün Kadıköy’den yola çıkan Sol Açık grubu dün erken saatlerde Afyonkarahisar’a geldi. Grubun toplayıp daha önce gönderdiği kitapların yanı sıra Afyonkarahisar Fenerbahçeliler Derneği’nin de topladığı yüzlerce kitabın kütüphanedeki yerini aldığı açılışta, yeni getirdikleri kitaplarla birlikte gelen Sarı Lacivertliler köyde ilgiyle karşılandı. Kütüphanenin bulunduğu Mahmut Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde toplanan köy halkı ve taraftarlar, Fenerbahçe marşları söyledi. Sarı Lacivert meşalelerin yakıldığı açılışta herkes hep bir ağızdan, marşlara konu olan “ver Lefter’e, yaz deftere” mısralarını söyledi. Kütüphanedeki bütün kitapları okuyacaklarının sözünü veren Mahmut Köylü miniklere, taraftarlar Fenerbahçe kaşkolları da dağıttılar.
Açılışa katılan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Lefter Kütüphanesi’nden öğrencilerin yanı sıra Mahmut Köyü halkının da yararlanabileceğini söyledi. Kütüphaneye bağışlanan kitap sayısının 10 bin civarında olduğunu vurgulayan Yalçın, “2 Bin civarında bir kitap getirdiler. Kendilerinin başlattığı kampanyayla ile okula 8 bine yakın kitap gönderildi. Lefter’in adını taşıyan kütüphanemizde 10 bine yakın kitap yer aldı. Kitap insanlar için çok önemli bir unsur. Bilgiyi üretme ve ulaştırma noktasında mutlaka okumak zorundayız. Bu nedenle gerçekten çok güzel bir hizmet yaptılar” dedi.
Açılış için Afyonkarahisar’dan gelen Sol Açık taraftar grubunun sözcüsü Sevgi İlgezdi de efsane futbolcu Lefter’in, Fenerbahçe için çok önemli bir değer olduğunu hatırlattı. Taraftar grubu olarak bir süredir bir kütüphane kurmayı düşündüklerini anlatan İlgezdi şu ifadeleri kullandı, “kütüphane fikrimizle Fenerbahçemiz’in önemli değeriyle birleştirdik. Bugün 13 Ocak Lefter’in yıldönümü olduğu için açılışı da bugün yapmayı uygun gördük. Çocukları kitapla birleştirirsek, birleştirirsek her şey çok daha güzel olur”
Sol Açık grubu üyeleri daha sonra hep birlikte köy kahvesini ziyaret etti. Hep birlikte köyü gezerek bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Fenerbahçeliler, daha sonra İstanbul’a yola çıktı. İstanbul’dan gelen taraftarları uğurlayan Afyonkarahisar Fenerbahçeliler Derneği üyeleri daha sonra satın aldıkları iki projeksiyon cihazını okul yöneticilerine teslim ettiler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme