• Haberler
  • Genel
  • 'Operasyonlar, buz dağının görünen parçaları'

'Operasyonlar, buz dağının görünen parçaları'

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, iki gündür yankıları süren 'yolsuzluk' operasyonunu 'Buz dağının görünen parçaları' şeklinde yorumladı Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, 2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısının 6’ncı maddesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına söz aldı. Türkiye ekonomisinin iyiye doğru gitmediğini, ancak pembe tablolar çizildiğini belirten Toptaş, iki [&hellip]

“Operasyonlar, buz dağının görünen parçaları”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, iki gündür yankıları süren “yolsuzluk” operasyonunu “Buz dağının görünen parçaları” şeklinde yorumladı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, 2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısının 6’ncı maddesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına söz aldı. Türkiye ekonomisinin iyiye doğru gitmediğini, ancak pembe tablolar çizildiğini belirten Toptaş, iki gündür gündemde olan “yolsuzluk” operasyonu ile ilgili de çarpıcı bir iddiada bulundu. Toptaş, “İki gündür medyada flaş haber olarak sürekli verilen ihaleye fesat karıştırma, rüşvet alma, kara para aklama ile ilgili operasyon; gözaltına alınan bakan çocukları, iş adamları, banka yöneticileriyle ilgili iddialar, Sayıştay raporlarının neden Meclisten kaçırılarak nelerin gizlenmek istediğini ortaya çıkarmıştır. Artık mızrak çuvala sığmamaktadır. Yıllardır söylediğimiz, Meclis araştırması, Meclis soruşturması istediğimiz yolsuzluk iddialarımız, sürekli reddedildi ama kirli ilişkiler, kirli çamaşırlar, kumpaslar, ortaya serilmeye başladı. Bunlar henüz buz dağının görünen parçaları” dedi.
30 MART HEDEFİ
AK Parti iktidarının 30 Mart 2014’te önemli bir itibar kaybına uğrayacağını söyleyen Toptaş, “Türk halkı, inim inim inlerken AKP iktidarı, pembe dünyalar anlatarak, doğru olmayanları gerçekmiş gibi anlatarak bugüne kadar geldi. Artık halkımız, gerçeği yaşamakta, görmekte ve sizin pembe hayallerinize itibar etmemektedir; Sayın Başbakanın dediği gibi, 30 Mart seçimleri de bu itibarın da derecesini gösterecektir. Bakınız, gerçekler, sizin halkı uyutmak için kurguladığınız, her gün korkuttuğunuz, yandaşınız olan ya da akraba taallukatınıza aldırdığınız, gazeteler ve televizyonlarda yayınlattığınız pembe dünya halkın gerçekleriyle nasıl çatışıyor göreceksiniz” diye konuştu.
İTHALATA DAYALI EKONOMİ
Türkiye’deki ekonomik durumu da değerlendiren Toptaş, “Bırakın, bir meslek ya da kariyer sahibi olmadığı için iş bulamayan milyonlarca insanı, milyonlarca üniversite mezunu genç -inşaat mühendisi, mimar, gıda mühendisi, ziraat mühendisi, atanamayan binlerce öğretmen, sağlık memuru- yoksul ana babalarının kendilerine verdiği harçlıkla sokaklarda gençliklerini tüketmektedirler. Yarattığınız ithalata dayalı ekonomik modelle bizim çocuklarımızın yerine başka ülkelerin çocuklarına iş olanağı sağlıyorsunuz” ifadelerini kullandı.
ALINAN MAAŞ, AY SONUNA YETMİYOR
Çalışan kesimin aldıkları maaşla geçim sıkıntısı çektiklerini belirten Toptaş, şöyle devam etti:
“Bir memurun aylığı açlık sınırını zor karşılıyor. Bir işçi emeklisinin aylığı başka hiçbir gideri olmasa yani giyinmese, kuşanmasa, elektrik parası, su parası ödemese, kira parası ödemese, çocuklarının okul masrafını ödemese sadece beslenmek için harcasa ancak yirmi yedi gününe yetiyor. Aynı şekilde, bir BAĞ-KUR emeklisinin maaşı yirmi üç günlük beslenmesine yetiyor. Bir asgari ücretlinin aldığı ücret yirmi üç günlük beslenmesine yetiyor. Emekli karnını bile doyuramadığı için bir iş yeri açıyor, yüzde 15, maaşından sosyal güvenlik destekleme primi kesiyorsunuz. Gidin, görün şu bu gibi koşullarda, buz gibi havada 3 metrekarelik dükkânda bir örs, çekiç koymuş, ayakkabı tamirciliği yapan ve tamir için ayakkabı bekleyen emekliyi. Çöp kutularından pet şişe toplayan emeklileri görün, şoförlük yapan emeklileri görün, anahtarcılık yapmak zorunda kalan emeklileri görün. Günde 10 lira para kazanacak, evine bir ekmek fazla götürecek diye çabalayan emekliyi, geçinecek kadar para vermediğiniz için çalışmak zorunda kalan emekliyi bir de yüzde 15 sosyal güvenlik destekleme primi keserek cezalandırıyorsunuz.”
10 DAKİKADA TOPLU SÖZLEŞME
İşçilerin de büyük sıkıntı içinde olduğunu kaydeden Toptaş, “İşçilerin iş güvenliğini yok ettiniz. Çalışma özgürlüğünü ortadan kaldırdınız. Hiçbir işçi sendikasının direne direne toplu sözleşme yaptığına tanık oldunuz mu? Memur sendikalarına grev hakkı verecektiniz, artık memur sendikaları da yandaşınız bir sendikada topladığınız memurlar adına, on dakikada sözleşme imzalar hâle geldi” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

“İKTİDARINIZDA
KAÇ CAMİİ YIKILDI?”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, AK Parti döneminde camilerin yıkıldığını belirtti. Toptaş, “Soruyorum Sayın Başbakan’a: Büyük Piyale Paşa Yurdu, Foça Kozbeyli Camisi, Üsküdar Aminehatun Camisi, Alvarlızade Camisi… Sayayım mı? 70-80 tane cami devr-i iktidarınızda yıkılmış. Cemevleri, camiler birileri için siyaset meydanı ama bizim için ibadethanedir” dedi.

Bakmadan Geçme