• Haberler
  • Genel
  • O’nun tebliği ile insanlık Asr-ı Saadet’i yaşadı

O’nun tebliği ile insanlık Asr-ı Saadet’i yaşadı

Afyonkarahisar Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde bir konferans düzenledi. Konferansta konuşan Konya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Önkal, Peygamber Efendimiz’in (SAV) tebliğlerinin, bir insanlığı cahiliye döneminden Asr-ı Saadet dönemine yükselttiğini söyledi. Afyonkarahisar Müftülüğü’nün, Peygamber Efendimiz’in (SAV) dünyaya teşriflerinin yıldönümü münasebetiyle gerçekleştirdiği Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Afyon [&hellip]

O'nun tebliği ile insanlık Asr-ı Saadet'i yaşadı

Afyonkarahisar Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde bir konferans düzenledi.

Konferansta konuşan Konya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Önkal, Peygamber Efendimiz’in (SAV) tebliğlerinin, bir insanlığı cahiliye döneminden Asr-ı Saadet dönemine yükselttiğini söyledi.

Afyonkarahisar Müftülüğü’nün, Peygamber Efendimiz’in (SAV) dünyaya teşriflerinin yıldönümü münasebetiyle gerçekleştirdiği Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde bir konferans düzenlendi. Konferansın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mustafa Kaya, “15 asır önce teşrifleriyle dünyamızı adeta nurlandıran, insanlıa İslam medeniyetini getiren, insanlık medeniyetini getiren büyük Peygamberimizin (SAV) kutlu dogumlarının yıldönümündeyiz. Efendimiz’in zamanı Asr-ı Saadet zamanıdır. Bu zaman, en hayırlı zamandı. Biz, Efendimiz’i görmeden O’na iman etmişiz” dedi.
ALLAH’IN RIZASINI GÖZETTİ
Konya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Önkal ise Peygamber Efendimiz’in dünyaya teşrif ettiği dönem, insanlığın cahiliye devrini yaşadığını kaydetti. Önkal, “O’nun nuru, bütün bir insanlığı nurlandırdı. O nur,cahiliye olarak adlandırılan bir dönemde doğdu. Efendimiz, bize hakkı ve adaleti emrediyor, ahlakı bize tavsiye ediyor. Haksızlığın ahlaksızlığın zirveye ulaştığı bir dönemde Peygamber Efendimiz, Mekke toplumunda çıktı, Cenab-ı Hakk’ın rızasını gözeterek kimseden çekinmeden insanları Hakk’a davet etti” diye konuştu.
BİR İNKİLAP GERÇEKLEŞTİRDİ
Peygamber Efendimiz’in bir inkilaba imza attığını hatırlatan Önkal, şöyle devam etti:
“Peygamber Efendimiz 23 senelik tebliğ döneminde bir inkilap gerçekleştirdi. Cahiliye devrinden Asr-ı Saadet’i ortaya çıkaran bir inkilap. Peygamber Efendimiz, Allah’ın her türlüğü desteğine mazhardı. O’nun tebliği faaliyeti sonunda güzel bir topluluk oluşturması, asla sihirli bir değnekle olmadı. Toplumsal değişim, adım adım, çile çekilerek Kur’an’ın mesajı ile yerleşti. Bu büyük inkilap, Kur’an’ın eseridir. Kardeşlik esasıyla örnek bir toplumun oluştu.”
YOĞUN KATILIM
Konya Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Halit Çalış ile Doç. Dr. Mahmut Yeşil’in de konuşma yaptığı konferansa Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, il protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme