• Haberler
  • Genel
  • Önseçimde zafer Kayıkçı'nın – Kocatepe Gazetesi

Önseçimde zafer Kayıkçı'nın – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayları'nı belirlemek üzere yapılan önseçimde Burcu Kayıkçı birinci oldu. İlk 5'te Mehmet Ecer, Tuğrul Akkuş, Yalçın Görgöz ve Bekir Kasap yer alırken, Milletvekili Ahmet Toptaş 6'ncı oldu Murat ARISOY Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayları, önseçimle belirlendi. Afyonkarahisar Merkez ile 17 ilçede İlçe Seçim Kurulları gözetiminde yapılan oylamada Burcu Kayıkçı [&hellip]

Önseçimde zafer Kayıkçı’nın

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayları’nı belirlemek üzere yapılan önseçimde Burcu Kayıkçı birinci oldu. İlk 5’te Mehmet Ecer, Tuğrul Akkuş, Yalçın Görgöz ve Bekir Kasap yer alırken, Milletvekili Ahmet Toptaş 6’ncı oldu

Murat ARISOY

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayları, önseçimle belirlendi. Afyonkarahisar Merkez ile 17 ilçede İlçe Seçim Kurulları gözetiminde yapılan oylamada Burcu Kayıkçı birinci oldu.
Afyonkarahisar Merkez’deki önseçim oylaması, sabah saatlerinde Şemsettin Karahisari Ortaokulu’nda başladı. CHP’li üyeler, milletvekili aday adaylarından en az 3, en fazla 5 tanesine oy vererek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne göndermek istedikleri kişileri belirledi.
DEMOKRASİ SINAVI VERİLDİ
Önseçimin kesin olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi İl Binası’na gelen Burcu Kayıkçı, tebrikleri kabul etti. Kayıkçı, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak gerçek anlamda demokrasi sınavı verdik. Ben bu yolda bana destek veren tüm il ve ilçe örgütlerime, tüm yöneticilerime, partili arkadaşlarıma, Cumhuriyet Halk Partisi üyelerine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra önümüzde 66 günlük bir sınav var. Ben bu sınav için aslında yurttaşlarıma söz verdim. 66 gün boyunca gecemi gündüzüme katarak, dişimle tırnağımla mücadele ederek, Cumhuriyet Halk Partisi’ne Afyonkarahisar’da aldırılabilecek en yüksek oyu aldırabilmek için örgütlerimizle, üyelerimizle, yol arkadaşlarımızla birlikte uyum içinde, saygı içinde çalışacağız. İnşallah 7 Haziran’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacağız” dedi.
PARTİLİLERLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞMA SÖZÜ
Bu başarıya ulaşmak için çok çalıştığını belirten Kayıkçı, “Aday adaylığımı açıkladıktan sonra, yaklaşık 1 aydır sürekli sahadayım. Tüm ilçelerimizi, beldelerimizi, üyelerimizi ziyaret etmeye çalıştım. Tüm üyelerimize ulaşmaya çalıştım. Bundan sonra yapacaklarımızı anlattım. Mücadele etmek istediğimi anlattım. Her gittiğim yerde Genel Başkanımız’ın sözünü hatırlattım. Genç vekil istiyorum, kadın vekil istiyorum demişti. Üyelerimden destek istedim. İktidar mücadelesinde alanlarda olmak istedim. Partililerim de bana bu fırsatı verdi. 81 yıl sonra ilk kez Cumhuriyet Halk Partisi kadın milletvekili çıkaracak inşallah Afyon’dan. Ben ikileri, üçleri de çıkaracağımıza inanıyorum. Tüm partililerimizle uyum içinde çalışacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
“BURCU HANIM ÇOK İYİ ÇALIŞTI”
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Nevzat Ercan da Burcu Kayıkçı’yı kutladı. Ercan, “Biz önseçimde ilk 5’imizi belirledik. Burcu Hanım, milletvekili aday sıralamamızda birinci sırada yer aldı. Burcu Hanım çok iyi çalıştı. İnşallah Afyon’dan 81 yıl sonra ilk kadın milletvekili olacak. Burcu Hanım’ın çalışkanlığı sayesinde inşallah ikinci ve üçüncü adaylarımız da seçilecektir” şeklinde konuştu. ÖNSEÇİM SIRALAMASI
İl genelinde 6700 üyenin 4080’inin oy kullanıldığı önseçimde, 30 oy geçersiz kabul edildi. Oylama sonucunda Afyonkarahisar’daki sıralama şöyle oluştu:
Burcu Kayıkçı: 2280 oy
Mehmet Ecer: 2011 oy
Tuğrul Akkuş: 1935 oy
Yalçın Görgöz: 1529 oy
Bekir Kasap: 1496 oy
Ahmet Toptaş: 1472 oy
Hatice Gök: 1392 oy
Ertuğrul Yılmaz: 1338 oy
Ramazan Akgöz: 1189 oy
Halil Ünlütepe: 1142 oy
Veli Cengiz: 940 oy.

Bakmadan Geçme