Onlyfans Neden Yasaklandı?

Abonelik sistemiyle çalışan sosyal medya platformu OnlyFans, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Haziran 2023 tarihli ve 2023/3975 sayılı kararıyla erişime engellenmişti.

OnlyFans sisteminde ilk kez bir kullanıcı veya hayran hesabı oluşturulduğunda aylık abonelikleri ödemek için kredi kartı bilgilerini eklemeniz gerekiyor. Aylık abonelik ücreti dolar bazında tahsil edilen sistemde içerik üreticilerinin aylık abonelik için dolar bazında aldıkları ücret değişebiliyor.

SİSTEM LONDRA MERKEZLİ

OnlyFans İngiltere’de, Londra merkezli ücretli abonelik sistemidir. Sistem içerik yaratıcılarına görüntü karşılığında para kazandırıyor. Fake hesap açılmasının önüne geçmek, dolandırıcılığı önlemek vb gibi sebepler nedeniyle sistem giriş yapan kullanıcılardan kimlik talep ediyor. En başlıca gerekçe ise kullanıcının 18 yaş veya üzeri olduğunu teyit etmektir.

SİSTEM TÜRKİYE’DE DAHİL TOPLAM 16 ÜLKEDE YASAKTIR

OnlyFans’ın yasak olduğu ülkeler: İslam Emirliği, Angola, Bahreyn, Bangladeş, Belarus Çin, Hindistan, İran, Kuveyt, Tayland, Katar, Rusya, Pakistan, Suudi Arabistan, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE). OnlyFans, müstescen içerikleri, cinsellik ağırlıklı paylaşımları nedeniyle Türkiye’de yasaklanmıştır.

Bakmadan Geçme