• Haberler
  • Gündem
  • Önlemler Alınsın, Bu Sıkışıklık Bir Daha Yaşanmasın

Önlemler Alınsın, Bu Sıkışıklık Bir Daha Yaşanmasın

Afyonkarahisar’ın Antalya ve İzmir istikametinden giriş noktasında bulunan Karahisar Tüneli’nde olası kazalar ve yol tıkanıklıklarına karşı gerekli tedbirlerin alınması bekleniyor

Haber

Afyonkarahisar’ın İzmir-Uşak ve Antalya güzergahından şehir merkezi istikametine giriş noktasında bulunan Karahisar Tüneli girişinde meydana gelen trafik kazası şehirlerarası trafiğin 3 saat aksamasına neden oldu.

Saat 18.00 sıralarında Karahisar Tünile girişinde kaza yapan tır ve dorsesi tünel giriş istikametine yolun kapanmasına neden oldu. Türkiye’nin doğusu ile batısını, kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayan karayolları ağının kavşak noktasında bulunan Afyonkarahisar’da meydana gelen bu kaza Afyonkarahisar’dan İzmir, Uşak, Antalya istikametine olan yollardaki trafiğin kilitlenmesine neden oldu.

Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yolun kapanmasına neden olan tır ile dorsesi yoldan kaldırılarak saat 21.00 itibariyle şehirlerarası trafiğin yeniden akması sağlandı.

Haber

Trafikteki aksama nedeniyle oluşan konvoylar Kütahya ve İstanbul İstikametinde Korel Termal tesisleri önüne kadar uzanırken, Antalya ve Uşak istikametinden Afyon’a geliş istikametinde ise Başağaç bölgesine kadar uzandı.

Aksama nedeniyle 3 saati aşkın süre beklemek zorunda kalan yüzlerce araç uzun konvoylar oluştururken vatandaşlar büyük mağduriyet yaşadı.

Şehirlerarası trafiğin aksaması nedeniyle otobüsler de gecikince Otogar’da da kalabalıklar oluştu. Vatandaşların bir çoğu “Bir daha Afyonkarahisar’dan geçmeye tövbe” derken, bundan sonrası için gereken tedbirlerin acilen alınması gerektiği belirtiliyor.

Türkiye’nin en önemli geçiş güzergahlarından birisi olan Karahisar Tüneli çevresinde bu tür durumlara karşı ek tedbirler alınmasına öneriliyor. Tünelin her iki tarafında alternatif geçiş güzergahları oluşturulması gerektiğine işaret eden vatandaşlar, “Karayolları ve ilgili ekipler de kurtarıcı başta olmak üzere bu noktada nöbetçi birimler oluşturmalı. Olası kazalara konvoy uzamadan müdahale edilmesi gerekir. Bununla ilgili önlemler gecikmeden alınmalı. Yönlendirme ve ek planlar yapılarak bundan sonra bu tür mağduriyetlerin yaşanmasına müsaade edilmemeli” diyerek görüşlerini belirtiyorlar.

Haber

Bakmadan Geçme