• Haberler
  • Genel
  • 'Önlemek, ödemekten kolay' – Kocatepe Gazetesi

'Önlemek, ödemekten kolay' – Kocatepe Gazetesi

Türkiye’deki iş sağlığı ve güvenliği şartlarının yükseltilmesi amacıyla başlatılan Türkiye’de İş Yerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi’nin (İSGİP) tanıtım toplantısı Afyonkarahisar’da yapıldı. İSGİP Direktörü Özlem Deniz Eratak, KOSGEB’in iş yeri sağlığı konusunda destek vereceğini söyledi Türkiye’de İş Yerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi’nin (İSGİP) tanıtım toplantısı Oruçoğlu Termal Otel’de yapıldı. Proje [&hellip]

“Önlemek, ödemekten kolay”

Türkiye’deki iş sağlığı ve güvenliği şartlarının yükseltilmesi amacıyla başlatılan Türkiye’de İş Yerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi’nin (İSGİP) tanıtım toplantısı Afyonkarahisar’da yapıldı. İSGİP Direktörü Özlem Deniz Eratak, KOSGEB’in iş yeri sağlığı konusunda destek vereceğini söyledi

Türkiye’de İş Yerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi’nin (İSGİP) tanıtım toplantısı Oruçoğlu Termal Otel’de yapıldı. Proje hakkında bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilisi ve İSGİP Direktörü Özlem Deniz Eratak, Avrupa Birliği için hazırlanan bu projeye KOSGEB’in de destek vereceğini söyledi. Eratak, “KOSGEB’le biz birtakım danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Daha sonrasında birtakım maliyetler çıkacaktır. Ama önlemek, ödemekten daha kolay. KOBİ’lerin durumlarını da düşününce biz farklı kaynak bulmak arayışı içerisindeydik. KOSGEB de bu arayışımıza çare olacak bir devlet kurumu. Nasıl bir işbirliği yapabiliriz diye düşündük. Eğitim ihtiyaçları ve belgelendirme gibi ihtiyaçlar için KOSGEB destek verecek. Bizim projemiz dahilindeki bütün projeler KOSGEB’in desteğini alacaklar. Protokolümüz şu an hazırlık aşamasında. Bir bir buçuk aylık süre içinde prokotol bağlanacak ve hemen almaya başlayacaklar” dedi.
Protokol imzalandıktan
sonra belli olacak
Türk Standartları Enstitüsü’nden de destek alacaklarını söyleyen Eratak, “ Bizim projelerimize katılan işletmelere işgücü piyasasına ve rekabete açık durumda olmaları için çalışacağız. TSE, belgelendirmeyi sağlayacak. KOSGEB’in mevzuat gereği belirlediği bazı rakamlar var. Çok ciddi rakamlara kadar ulaşabiliyor. Desteklerinin yanında kredileri de var. Protokol bağlandıktan sonra bunu daha açık söyleyebilirim” diye konuştu.
Metal, maden ve
inşaat sektörlerini kapsıyor
Proje’nin Türkiye’de yaklaşık 1 yıl önce başlatıldığını hatırlatan Eratak, “Özellikle metal, maden ve inşaat sektörlerini kapsayan, ilk başta pilot uygulama olarak 5 ilde başlatılan, ancak şu an diğer illere Afyonkarahisar, İstanbul, Manisa, Konya, Kayseri gibi illere de yayılan bir proje. Bugün burada Afyonkarahisar’daki ilk toplantımızı yapıyoruz. Projemizde bulunmak isteyen firmalara bir günlük bir eğitim çalışması başlatıyoruz. Daha sonra işyerlerinde risk değerlendirmesi ve işletmeleri düzeltme amaçlı birtakım hizmetler vereceğiz. Projemiz bir Avrupa Birliği projesi. Katılım öncesi mali yardım kapsamında oluşturulmuş bir araç bu. Bir Avrupa Birliği projesi” ifadelerini kullandı. Eratak’ın konuşmasının ardından İSGİP takım Lideri Antreo Vahapassi, Kilit Uzman Nick Hardie ve Kilit Uzman Brigitte Froneberg tarafından da toplantıya katılanlara bilgi verildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme