Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

ONLAR HEM YALANCI HEM DÖNEK HEM DE CİMRİDİRLER

Muharrem Günay 25 Ocak 2016 Pazartesi 13:48:01
 

Münafıkların dönek ve yalancı oldukları ve mallarını Allah yolunda harcamaktan ve mallarının zekâtlarını vermekten kaçındıkları Tevbe suresinde şöyle anlatılır:
“İçlerinden kimi de (Münafıklar): Eğer bize lutf ve kereminden ihsan ederse; andolsun ki, zekâtını vereceğiz ye muhakkak sâlihlerden olacağız, diye Allah’a ahdetmişlerdi.” (Tevbe 9/75)
“Ama Allah onlara lutf ve kereminden ihsan edince; cimrilik ettiler ve yüz çevirdiler. Onlar zâten dönektirler.” (Tevbe-76)
“Allah’a verdikleri va’di tutmadıkları ve yalanı âdet edindikleri için, kendisinin huzuruna çıkacakları güne kadar Allah kalblerine nifak soktu. (Tevbe-77)
Münafıklar Ahirete İnanmazlar
Müslüman öldükten sonra dirilmeye, ahirete inanırlar. Münafıklar ise sadece bu dünyaya inanırlar, ahrete inanmazlar.
Kur’an-ı Kerim’de Münafıklar; “İnsanlardan, inanmadıkları halde, “Allah’a ve ahiret gününe inandık” diyenler vardır.” (Bakara 2: 8) şeklinde tarif edilirler.
Münafıklar Çıkarlarına Düşkün Olup Mal, Mülk Ve Makam Hırsı Yönünden Bir Arayış İçindedirler.
Münafıkların menfaatleri için yapmayacakları, meşru görmeyecekleri şey yoktur. Mal ve menfaat için bazen mümin, bazen da kâfirlerden yana tavır takınırlar:
“Onlar sizi gözetleyip duran kimselerdir. Eğer Allah tarafından size bir fetih (zafer) nasip olursa “Biz sizinle beraber değil miydik?” derler. Şayet kâfirlerin (zaferden) bir payı olursa, size üstünlük sağlayıp sizi müminlerden korumadık mı? derler…” (Nisa; 4: 141)  
“- Eğer sana bir iyilik dokunursa fenalarına gider. Eğer sana bir musibet gelirse “Biz zaten tedbirimizi önceden almıştık.” derler ve sevine sevine dönüp giderler. “ (Enfal 8: 50)
Münafıklar Yeryüzünde Bozgunculuk Yaparlar.
” (Münafıklara) ‘ yeryüzünde fesat çıkarmayın’ denildiği zamana, ‘biz ancak ıslah edicileriz” derler. İyi bilin ki onlar bozguncuların ta kendileridir. Fakat farkında değillerdir” (Bakara 2: 11-12)
Münafıkların işi gücü yeryüzünde fitne, fesat ve savaş çıkarmaktır. Çünkü bu kargaşa ortamında onlar rahat yaşar ve düzenlerini devam ettirirler. Çıkardıkları kargaşa ve savaşlardan çeşitli yollarla çıkar elde ederler.
Allah’ı Ve Müminleri Aldatmaya Çalışırlar.
Bu husus kur’ân’da şöyle bildirilmektedir:
“(Münafıklar) Allah’ı ve müminleri aldatmaya çalışırlar. Halbuki sadece kendilerini aldatırlar da farkında değillerdir” (Bakara 2: 9)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti