• Haberler
  • Spor
  • Onlar Belediyespor'un gizli kahramanları – Kocatepe Gazetesi

Onlar Belediyespor'un gizli kahramanları – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Basketbol Ligi'nde ve Türkiye Voleybol 2. Ligi Erkekler A Grubu'nda mücadele eden Afyon Belediyespor basketbol ve voleybol takımlarının başarısında buzdağının görünmeyen kişileri bulunuyor. Aldıkları görevleri başarılı bir şekilde yerine getiren takımların arka plan çalışanları, oyuncuların ve teknik heyetin büyük başarılara imza atmalarında önemli pay sahibi oluyor.Şoförlük görevini üstlenen İsa Boyacıoğlu iki takımı da deplasmanlara [&hellip]

Türkiye Basketbol Ligi’nde ve Türkiye Voleybol 2. Ligi Erkekler A Grubu’nda mücadele eden Afyon Belediyespor basketbol ve voleybol takımlarının başarısında buzdağının görünmeyen kişileri bulunuyor. Aldıkları görevleri başarılı bir şekilde yerine getiren takımların arka plan çalışanları, oyuncuların ve teknik heyetin büyük başarılara imza atmalarında önemli pay sahibi oluyor.
Şoförlük görevini üstlenen İsa Boyacıoğlu iki takımı da deplasmanlara ve idmanlara ustalıkla götürüp getiriyor.
Voleybolda takımında görev alan İstatistik Antrenörü Mehmet Tuğyanoğlu, alt yapı antrenörleri Ömer Faruk Pınar ve Hamdi Atik, Malzemeci Mustafa Kara, Masör Cemalettin Karabıyık aldıkları görevleri bir bir yerine getiriyor. Bu görevlilerin yaptıkları işler göz önünde olmadığı gibi bu görevliler pek tanınan kişiler de olmuyor. Takımın oyuncularının sahip olduğu önemden daha fazlasını hak eden bu insanlar oyuncuların gerek arkadaşı gerekse sırdaşı oluyorlar.
Basketbol takımında görev alan alt yapı antrenörü Fazıl Uluçelik, Masör ve Fizyoterapist Doğan Şahin, Ramazan Akgün, Bilal Aydın gibi isimlerin takıma yaptığı katkı buzdağının hep görünmeyen kısmında kalıyor. Bu isimler olmasa başarının en az yüzde ellisi düşer. Şoför olmazsa takım gideceği yere geç kalır, masör olmazsa oyuncuya yapılacak ilk müdahale yanlış olur ve oyuncunun sakatlık süresi uzayabilir. Malzemeci olmazsa oyuncuların havlusu, suyu, takımın topu hep eksik kalır.
Özellikle voleybol takımındaki İstatistik antrenörü Mehmet Tuğyanoğlu’nun yaptığı görev üst düzey bir görev. Tuğyanoğlu, bir anda 3 kayıt birden tutuyor. Oyuncuların sahadaki performansını, maçın federasyona gidecek kaydını ve yardımcı antrenöre bilgi akışı gibi sistematik bilgileri topluyor bir de analiz ediyor. Bu insanları gördüğünüzde tanıyamazsınız. Çünkü onlar hep bir köşede görev anlarını bekler ve o an geldiğinde de tereddüt etmeden canla başla çalışır. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme