• Haberler
  • Gündem
  • Onlar Afyonkarahisar'ın Kâşifleri – Kocatepe Gazetesi

Onlar Afyonkarahisar'ın Kâşifleri – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar İl Kültür Müdürlüğü, Osmangazi Ortaokulu ve Ali Çetinkaya Ortaokulu ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri ortaklaşa düzenlediği 'Afyonkarahisar Kaşifleri' projesi kapsamında Afyonkarahisar Mevlevihanesi'nde bir araya geldi. Mevlevihane'de başlayan etkinlik Mihrioğlu Konağı'na, Taşhan'a, Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Evi'ne ve en son Anıt Park'a ulaşılmasıyla tamamlandı. Ortaokul öğrencileri için oryantring sporu etkinliklerinin [&hellip]

Afyonkarahisar İl Kültür Müdürlüğü, Osmangazi Ortaokulu ve Ali Çetinkaya Ortaokulu ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri ortaklaşa düzenlediği “Afyonkarahisar Kaşifleri” projesi kapsamında Afyonkarahisar Mevlevihanesi’nde bir araya geldi. Mevlevihane’de başlayan etkinlik Mihrioğlu Konağı’na, Taşhan’a, Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Evi’ne ve en son Anıt Park’a ulaşılmasıyla tamamlandı. Ortaokul öğrencileri için oryantring sporu etkinliklerinin yanı sıra Mevlevihane bahçesinde çeşitli oyunlar oynandı. Çocuklar bu oyunlarla hem eğlendi hem de gezdikleri tarihi mekanlar hakkında bilgi sahibi oldu.
108 ÖĞRETMEN ADAYI VE
52 ÖĞRENCİ KATILIYOR
Program hakkında genel bilgilendirme yapan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır, “İlimizin tanıtımı açısından inanç turizmine dikkat çekmek istedik. Kültürümüze dikkat çekmek istedik. Üniversitemiz Eğitim Fakültesi’nde bulunan hocalarımız ile öğretmen adaylarımız ile birlikte hazırladığımız etkinliği birlikte gerçekleştireceğiz. Projemizin ismini ‘Afyonkarahisar’ın Kaşifleri’ olarak belirledik. Ortaokullularımız burada. 108 öğretmen adayımız 52 öğrencimiz burada. Çocuklarımız burada kültürel değerleri keşfedecek. Bu kapsamda üniversitemize, öğretmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
“5 FARKLI TARİHİ
MEKAN BELİRLENDİ”
“Topluma Hizmet” dersi kapsamında etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduklarını kaydeden AKÜ Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Tuğba Selanik Ay, “Üçüncü sınıf öğrencilerimiz ve ortaokul öğrencilerimizle etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Fakültemizde ‘topluma hizmet’ adıyla bir dersimiz var. Öğrencilerimizde bu kapsamda topluma hizmet etmiş oluyorlar. Bu etkinlikte 5 farklı mekan belirlendi. İlk mekanımız Mevlevihane, ikinci adresimiz Mihrioğlu konağı bir sonraki durağımız Taşhan, Kültür ve Sanat Evi ve Anıtpark’ta etkinliğimizi sonlandırıyoruz. Öğretmen adaylarımız bu kapsamda ortaokulda okuyan öğrencilerimize hem oyunlar oynatacaklar hem de o mekanın sosyal ve kültürel yanlarını öğrenmiş olacaklar”.
Etkinlik öğrencilerin oryantiring gösterileriyle devam ederken kortejin son durak olan Anıt Park’a ulaşması ile tamamlandı.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme