• Haberler
  • Genel
  • Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi’nin ihalesi bugün

Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi’nin ihalesi bugün

Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne bağlı 180 yataklı Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi ihalesi, bugün gerçekleştirilecek Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) en son teknoloji ile konforu bir arada sunan Türkiye'nin en gelişmiş tanı ve tedavi merkezlerinden biri olan Acil Yardım, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin ardından, '180 Yataklı Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi'nin de proje hazırlıkları tamamlandı.Yaklaşık 30 bin metrekare [&hellip]

Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi'nin ihalesi bugün

Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne bağlı 180 yataklı Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi ihalesi, bugün gerçekleştirilecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) en son teknoloji ile konforu bir arada sunan Türkiye’nin en gelişmiş tanı ve tedavi merkezlerinden biri olan Acil Yardım, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin ardından, “180 Yataklı Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi”nin de proje hazırlıkları tamamlandı.
Yaklaşık 30 bin metrekare kapalı alana sahip Hastane Binası’nın ihalesi bugün yapılacak. 180 Yataklı Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi projesinin bir bölümü olan “Radyasyon-Nükleer Tıp Ünitesi Binası” ise 2015 yılı içinde tamamlanacak. Hastane ana binasının tamamlanması beklemeden hizmet vermeye başlanacak.
79 YATAK KAPASİTESİ VAR
Acil Yardım, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Acil Servis Ünitesinden bir tüp geçit ile bağlantısı sağlanacak olan 180 Yataklı Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi bünyesinde “Çocuk Onko-Hematoloji Kemoterapi Ünitesi, Yetişkin Kemoterapi Ünitesi, Pediatrik ve Erişkin Kemik İliği Nakil Ünitesi, Endoskopi Ünitesi, Outpatient Kliniği, Cerrahi Onkoloji, Jinekolojik Onkoloji, Bronkoskopi Ünitesi, Radyoloji Ünitesi, Afarez Ünitesi, Tıbbi Onkoloji Ünitesi, Psikoonkoloji Ünitesi” gibi birimler bulunmakla birlikte toplam 10 adet ameliyathane, 79 yatak kapasiteli yoğum bakım ünitesi yer alacak.
14 VİLAYETE HİTAP EDECEK
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar’a 1 ile 3 saatlik mesafe dikkate alındığında 14 ile hitap edecek, Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi’nin önemine değindi. Hastanenin mali değerinin oldukça büyük ancak katma değerinin çok daha yüksek olduğuna dikkat çeken Rektör Solak, “Toplumumuzda yüz bireyden 4’ü kanser hastası. Her yüz bireyden 12’si de kanser olmak üzere. O nedenle Onkoloji Hastanesi’ni çok önemsiyoruz. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizi gerçekleştirdikten sonra ulaştığımız başarı, bize Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi’nin bütçesini getirdi. Kalkınma Bakanlığı yetkilileri, kurum olarak üzerimize düşeni yaptığımızı belirterek, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin Türkiye’de tam donanımlı ilk örneğini tesis ettiniz dediler. Günlük ortalama 40 ilden insanlarımız tedavi amacıyla buraya geliyorlar. Bu gayret bize Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi imkânını verdi. Bu nedenle devletimize ve hükümetimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme