• Haberler
  • Gündem
  • Onkoloji ve Hematoloji hastanesi kısa süre içinde tam kapasitede hizmet verecek

Onkoloji ve Hematoloji hastanesi kısa süre içinde tam kapasitede hizmet verecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesinde Kanser Haftası nedeniyle 'Kendimi ve Ailemi Kanserden Nasıl Koruyabilirim?' konulu etkinlik gerçekleştirildi.Mavi Salonda gerçekleştirilen programa Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Celal Demir, Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, AKÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ümit [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesinde Kanser Haftası nedeniyle “Kendimi ve Ailemi Kanserden Nasıl Koruyabilirim?” konulu etkinlik gerçekleştirildi.
Mavi Salonda gerçekleştirilen programa Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Celal Demir, Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, AKÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ümit Dündar ve Doç. Dr. Saliha Handan Yıldız ile AKÜ öğretim elemanları ve hasta yakınları katıldı.
Toplantının değerlendirme konuşmasını yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK)  üniversitelerden misyon ve ihtisaslaşma konusunda bulunduğu bölgeye önemli katkılar yapmasını istediğini söyledi. Topluma hizmet açısından YÖK’ün üniversitelerden talebinin olduğunu ifade eden Solak, “Üniversite yöneticileri olarak biz önce fizik tedavi ve rehabilitasyon alanını seçtik. Termal suyun mevcudiyeti ve kalitesi ile hem hastanemize gelen hastalarımıza faydamız olsun hem de sudan yararlanalım diye fizik tedavi alanını seçtik. Türkiye’de termal suyu en fazla kullanan üniversiteyiz. Bütün binalarımız termal ısınıyor. Tedavide 4 havuzumuz var. Diğer ikisi egzersiz havuzu. Ardından termal seracılıkta kullanılıyor ve şimdi de elektrik üretiminde ve ardından belediyenin çamaşır fabrikasında çamaşırların kurutulmasında kullanılıyor” diye konuştu.
Afyon Kocatepe Üniversitesinin misyon ve ihtisaslaşma konularında bilgiler veren Solak, şunları söyledi:
“Öncelikle 2012 Aralık ayında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanemizi bitirdik. 2015 Mayıs ayında da Onkoloji ve Hematoloji hastanemizin temelini attık. 11 ayda radyoterapi merkezini bitirip temel hizmete açtık. Sanıyorum bugün 80’e yakın hasta ışın tedavisi görüyor. İkincisi ise kemoterapide Mükremin Beyin başkanlığında onkoloji bölümü, kliniği diğer hizmetlerle beraber hizmete başladı. Mükremin Bey tıbbi onkolog olarak hem danışmanlık yapıyor hem de kendisine başvuran hastaların tanı ve tedavisinde çok güzel hizmetler veriyor. 2015 Mayısında temel attık. 28 ayda binayı bitirdik. Şu anda bütünlüğü ile hizmete açmak için alımlar sürüyor. Geçtiğimiz senelerde yıllık bütçeler defaten kullanmamıza izin verilirken bu sene aylara bölündüğü için alımları beklediğimiz için geciktik. En geç Temmuz ayında Onkoloji ve Hematoloji hastanemizde tam kapasite ile taşınan bütün birimlerini dikkate alarak iki binada tam kapasite hizmete geçeceğiz. Tüp geçitlerle bağlıyız. Dolayısıyla AKÜ Tıp Fakültesi sağlık hizmetlerinde entegre iki binada 20 ameliyathane, 80 üzerinde yoğun bakım yatağı ve 700’ü aşkın yatağı ile sağlık hizmetlerini verecek.”
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay ise kanseri etkileyen unsurların gündelik yaşantının içinde olduğunu belirtti. AKÜ Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi Bilimsel Koordinatörü Doç. Dr. Mükremin Uysal ise “Afyonkarahisar’da Onkoloji-Hematoloji Hizmetleri Nereden Nereye- Kanserde Erken Teşhis ve Tarama İçin Ne Yapabilirim” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan AKÜ’de kanser tedavisinde yapılan çalışmaların Afyonkarahisar için büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.

Bakmadan Geçme