Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Turan Civelek

ÖNERİLER -1

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde, Afyonkarahisar’ımızı yönetmeye ve gelecek dönemi planlamaya talip Belediye Başkan adaylarımız belli oldu. Öncelikle hayırlı olsun. Kazananın Afyonkarahisar olacağı inancındayız. Öte yandan belirtmek isterim ki; Belediye Başkanı seçilecek olan adayı büyük sorumluluklar beklemektedir. Koltuğunda geçireceği süreç bir nevi başkanın kendi kaderini de tayin edecektir. Güzele ve iyiye imza atanlar hayırla anılırken, başarılı olamayanların ise halkın vicdanında iyi anılmayacağı muhakkakdır. Allah şimdiden kolaylıklar versin diyorum. Tüm adaylara başarılar diliyorum. Seçeceğimiz Başkanın halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğu bilinciyle çalışacağından eminiz.
Adaylar bundan sonraki süreçte vatandaşla, sivil toplum örgütleriyle, iş adamlarıyla vb. biraraya gelerek toplantılar düzenleyecek ve gelecek dönem için hedeflerini ortaya koyacaklardır. Projeler önemlidir, proje adamı olabilmek ise daha da önemlidir. Yaşanabilir bir şehir, sosyal imkanların çoğaldığı, temel hizmetlerin daha ucuza vatandaşa sunulduğu, düzenli ve organize bir kent yaşamı hepimizin hayalidir. Bu bağlamda, bazıları yapılabilirlik açısından daha zor gibi görünse de, bazı proje önerilerimizi, en azından bir fikir ortaya koyması açısından, faydamızın dokunması ümidiyle sizlerle paylaşmak istiyorum. Yanlışlarımız varsa, bilgimiz dışında başlanmış veya bitirilmiş projeler bu önerilerimiz içinde yer alıyorsa şimdiden affola.
Bu bağlamda şehrimiz adına önerilerilerimiz şunlardır;
1. Yasal mevzuat imkan tanıyorsa, herhangi bir nedenle evsiz kalmış, evini terk etmiş, sokakta yaşamak zorunda kalan ve barınma imkanı olmayan ve herhangi bir kurum hizmetinden yararlanamayan, evsiz-kimsesiz vatandaşların günlük olarak ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir “barınma evi” kurulmalıdır. Bu şehirde aç ve açıkta kalan, ısınmayan, yemek, banyo, traş, giyinme vb. temel insan ihtiyaçlarına ulaşamayan kimse kalmamalıdır.
2. Barınma evi içerisinde, yine yasal mevzuat imkan tanıyor ise sabit bir “aşevi” de kurulmalı ve yılın 365 günü aralıksız olarak yoksul, yaşlı, muhtaç kimselere iki öğün sıcak yemek sağlanmalıdır.
3. İmkan sahibi olan vilayetimiz sakinlerinin bu kurumlar üzerinden imkan sahibi olmayan vatandaşlarımıza yardım edebilmeleri aracısız olarak temin edilmelidir. Barınmaevi ve aşevi için şehrin farklı noktalarından servis kaldırılmalıdır. Bu birimlerin gönül rahatlığı ile kullanılabilmesi için tesislerin inşa yerinden, ulaşımının planlanmasına kadar azami gayret sarfedilmelidir.
4. Yoğun öğrenci nüfusu ile dikkat çeken Erenler Mahallesi yeraltı ve yerüstü altyapı çalışmaları ivedilikle tamamlanmalı ve bu bölge yapılacak parklar, sosyal alamlar vb. ile birlikte yaşayan bir öğrenci kenti haline dönüştürülmelidir.
5. Erenlere öğrenci kullanımı için bir çamaşır yıkama merkezi, kapalı-ısıtmalı internet erişim ve şarj merkezi vb. ücretsiz ortak kullanım alanları kurulmalıdır.
6. Erenlerden ANS kampüsüne ulaşım noktasında yeraltı geçitleri tesis edilmelidir.
7. Şehrin belirli noktalarına yeraltı ve yerüstü alanları kapsayan araç otoparkları inşa edilmeli –bu park alanlarının engelli, gebe, yaşlı, polis, sağlık hizmet araçları vb. kullanımı harici kullanımları yasal mevzut imkan tanıyorsa zorunlu tutulmalıdır- ve bu şekilde gündüz saatlerinde şehir merkezinin trafiği rahatlatılmalıdır. Otopark inşaatları sonrası şehir merkezi araç trafiğine kapatılmalıdır. Şehir merkezindeki trafik yer altına alınarak, katlı otoparklara yeraltı giriş-çıkış yapılması sağlanmalıdır.
8. Belediye yolcu taşıma ağı güçlendirilmeli, dolmuş işi ile uğraşan vatandaşlarımızın, hakları tamamen korunmak suretiyle profesyonel anlamda daha büyük ve daha modern araçlarla “halk otobüsü” tarzı taşıma programına dahil edilmeleri sağlanmalı, şehirdeki dolmuş trafik yükü, dolmuşcularımız mağdur edilmeden hafifletilmelidir.
9. Taksicilikle uğraşan vatandaşlarımız mağdur edilmeden, taksilerimiz bir “şehir taksi” modeli oluşturularak standardize edilmeli, taksilerde birörneklik sağlanmalıdır.
10. Şehir merkezinde yer alan binaların kat sayıları azaltılarak eşitlenmeli, şehrimizi gri görünümden kurtarmak ve belirli bir standartı yakalamak adına şehir merkezi bina renk kullanımı/dış cephe kaplamaları optimize edilmeli ve yeni binalara kapalı otopark zorunluluğu getirilerek bina önü, bahçesi ve çevresi ağaçlandırmalara önem verilmelidir. (Devamı Yarın)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti