Önemli olan ülke gerçeklerini görebilmek

CHP heyetinin ziyaret turunda ADD Şube Başkanlığı da vardı. Zİyaretin basına açık bölümünde konuşan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, seçim çalışması yürüttüklerini, magazinsel haberler yerine ülke gerçeklerinin görülerek herkesin üzerine düşeni yapması gerektiği mesajını verdi Gençlere Kocatepe yerinde anlatılıyorAtatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Afyonkarahisar Şube Bakşanlığını ziyaret eden CHP heyeti çeşitli konularda karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. [&hellip]

Önemli olan ülke gerçeklerini görebilmek

CHP heyetinin ziyaret turunda ADD Şube Başkanlığı da vardı. Zİyaretin basına açık bölümünde konuşan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, seçim çalışması yürüttüklerini, magazinsel haberler yerine ülke gerçeklerinin görülerek herkesin üzerine düşeni yapması gerektiği mesajını verdi

Gençlere Kocatepe yerinde anlatılıyor
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Afyonkarahisar Şube Bakşanlığını ziyaret eden CHP heyeti çeşitli konularda karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. ADD Şube Başkanı Mesut Arısoy, CHP heyetinin ziyaretinin kendilerin çok memnun ettiğini söyledi. Afyonkarahisar’ın Kurtuluş Savaşı’ınn cereyan edip cumhuriyetimizin kurulduğu topraklar olduğunu hatırlatan ADD Şube Başkanı Arısoy, dernek olarak bu coğrafyayı tanıtmak için ciddi mücadele verdiklerini ifade etti. Yaz döneminde Kocatepe de 3 gün süreli kamp kurarak, Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen öğrencilere şehitliklerin gezdirildiğini anlatan Mesut Arısoy; “Kurtuluş Savaşımızın gerçekleştiği toprakları kampta ki öğrencilerimize gezdiriyoruz. Böylece Afyonkarahisar’ı bu şekilde tanıtmış oluyoruz. Atalarımızın nasıl savaştıklarını gençlerimize bire bir yerinde göstermiş oluyoruz. Gençlere bilhassa Afyonkarahisar’ı, Kurtuluş Savaşımızı ve Atatürk’ü tanıtı-yoruz. Derneğimizin geçen yıl gençlik kollarını kurduk. Gençlerimize çok önem veriyoruz. Lise komisyonumuzu kurduk. Zaman zaman gençlere cumhuriyet ve Atatürk devrimleriyle ilgili dersler veriyoruz. Kendi aralarında paneller düzenliyorlar, eğitimler veriyorlar. Sıkıntılarımız var özellikle yer konusunda sıkıntımız var. Konferanslar düzenlemek istiyoruz. Üniversite geçen yıllarda önce müsaade etmesine rağmen konferans için salon vermedi. Erdal Sarızeybek’i getirmiştik. Bu tür sıkıntılarımız oluyor. Sizleri Afyon’da görmekten gerçekten memnun kaldık. Bizim amacımız daha önceki yıllarda Ankara’dan, genel merkezden Atatürkçü, demokrat aydınları getirerek burada halkla buluşturuyorduk.” dedi.
Atatürkçü düşünceyi yok edemeyecekler
Türkiye’nin son dönemde sıkıntılı günler geçirdiğini söyleyen ADD Şube Başkanı Mesut Arısoy, Afyonkarahisar’a konferans vermek için gelen pek çok kişinin takibe uğradığını, belli şeylerle ilgili mahkumiyetler yaşadığını belirtti. Son günlerde büyük bir baskının bulunduğunu ifade eden Arısoy; “Bu baskı özellikle Atatürkçü, demokrat ve aydınlar üzerindedir. Atatürkçüleri önce tek tek öldürdüler. Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Necip Hablemitoğlu. Zannettiler ki tek tek öldürünce bunlar birden geriye çekilecek. Tam aksine biz 1,5 milyon insanla miting yaptık. Türkiye’nin her tarafında. Bu sene değişik bir yöntem uyguladılar. Atatürkçüleri ve ileri gelen aydınları tek tek içeriye aldılar. Bu toplum psikolojisi insanlarda bir korku oluştu. Baktılar ki askeriyenin en üst kadamesindeki insanları, aydınları, hakimleri, savcıları, eğitimci durumunda ki kişileri içeriye alınca bu sefer insanlarda korku oluştu. Şu anda yapılmak istenilen o. Atatürkçüleri, aydınları korkutmak. Taner Kışlalı’nın şöyle bir sözü var. ‘Emperyalistler veya gericilerin emellerine ulaşmasındaki en büyük engel Atatürkçülüktür.’ Atatürkçülüğü yok etmek amaç budur. Atatürkçü düşünceyi yok etmek. Ben şuna inanıyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar bu ülkeden bir Atatürk geçti. Atatürkçü düşünceyi hiç bir zaman silemeyecekler. Bizler buralardayız. Atatürkçü düşünceyi de hiçbir zaman yok edemeyecekler.” diye konuştu.
Çalışmalar kararlılıkla sürdürülecek
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Bursa Milletvekili Kemal Demir’le 29 Ocak Cumartesi gününden itibaren Afyonkarahisar’da bulunduklarını dile getirdi. Parti çalışması yürüttüklerini belirten Kart, bundan sonra Afyonkarahisar’a belirli periyotlarda geleceklerini kaydetti. Afyonkarahisar’ın siyaseten CHP olarak kendilerinin sorumluluğuna verildiğini aktaran Milletvekili Kart; “Çalışmalar yaparken başta ADD gibi ülkenin üniter yapısı konusunda, birlik beraberliği konusunda üstün hassasiyete sahip olan derneklerimiz ve sivil toplumla işbirliğimizi geliştireceğiz. Bu düşünce çerçevesinde ADD’nin düşüncelerini son derece önemsiyoruz. Toplumun aydınlanması noktasında, Türkiye gerçeklerinin doğru öğrenilmesi konusunda, Türkiye de aslında AKP’nin şahsında 1919’da başarılamayan o emperyalizm sürecini daha başka yol ve yöntemlerle, daha organize yol ve yöntemlerle hayata geçirilme sürecinde hep birlikte bu mücadeleyi vermek gereğini biliyor ve duyuyoruz. Çünkü Türkiye’de AKP’nin ülkeyi hem ekonomik, hem siyasi, iletişim ve güvenlik anlamında müstemleke bir ülke haline getirme misyonunu üstlendiğini çok iyi biliyoruz. Yedi yıldır bunu her zeminde anlatıyoruz. Ama bilgi kirliliği, karartma içinde, medya kirliliğinde bu büyük fotoğrafı anlatmakta zaman zaman zorlanıyoruz. İşte o büyük fotoğrafın anlatımı konusunda inanıyoruz ki sizlerin çalışmalarınız çok büyük katkı sağlayacaktır. O anlayışla biz işbirliği içinde Türkiye’de ki bu süreci sona erdirmek noktasında kararlı bir şekilde çalışmaları sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.
“Bunların tartışılması doğru değil”
Bir muhabirin “Terör örgütüyle birlikte TSK’nın da silah bırakması yönünde” yapılan açıklama hakkında görüşünü sorduğu CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, konuyla ilgili CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun net olarak parti adına en üst düzeyde açıklama yaptığını vurguladı. Başbakan Erdoğan’ın bu noktada ifade ettiği gibi bir amacın söz konusu olmadığının açık olduğunu söyleyen Milletvekili Kart; “İlgili arkadaşımız o düşüncesini açıkladı. O onun tamamen kendi meramını anlatmaktaki sıkıntısından kaynaklanan bir sunuştu. Bunun tartışılacak bir yönü yok. Sayın Genel Başkanımız çok net olarak ifade etti. Bir terör örgütü ile TSK’nın, güvenlik güçlerinin bu anlamda muadil olarak kabul edilmesi söz konusu olamaz. TSK elbette kendisine verilen görevler doğrultusunda, anayasal sınırlar içerisinde her zaman görevini yapacaktır. Bu anlamda bunun bu şekide sunumu kabul edilemez. Tartışılmasını da açıkçası bu soruların sorulmasını da, gündeme getirilmesini de anlamlı ve doğru bulmadığımı ifade ediyorum. Bunu gazetecilik dışında daha başka bir şey olduğu kanısındayım. Bu sorulara sebebiyet vermemek gerekir. Artık bunun tartışılacak bir yanı yok. Genel Başkanımız bunu en üst düzeyde açıklamıştır.” ifadelerini kullandı.
“Büyük fotoğrafı görelim”
Ziyaretin medyaya açık olan bölümünde “Oktay Ekşi’nin türbanlı güzel kızların güzelliklerini saklamalarına üzülüyorum.” açıklaması hakkında ne düşündüğü sorusunu cevaplandıran CHP Konya Milletvekili Atilla Kart şöyle konuştu: “Bunlar biraz olayı magazinleştirmek oluyor. Yani konularımız bu değil. Biz neyi tartışalım biliyor musunuz? İşsizliği, yolsuzluğu, hırsızlıkları tartışalım. Tarım ve hayvancılığı yok ediyoruz. Başbakan’ın ifadesiyle Türkiye’yi bir pazar ülkesi haline getiriyoruz. Bölgenin süpermarketi yapıyoruz. Ufuksuzluğa bakar mısınız? Çapsızlığa bakar mısınız? Bir ülkenin ekonomik gelişmişliğini süpermarket olmak hedefiyle anlatan bir Başbakan’dan söz ediyorum. Yani Başbakan diyor ki, ‘Benim üretim, ihracaat yapmama gerek yok. Ben pazar ülkesi olacağım. Ben oradan komisyon alacağım.’ diyor. Yönetim anlayışı bu. Bunları görelim. Bunları sorgulayalım. Türkiye de 18 yıllık özelleştirme sürecinde 60 yılda oluşturduğumuz sanayi tesislerini elden çıkarmışız. Elde ettiğimiz gelir 39 milyar dolar. Yılda yapılan yolsuzluğun tutarı ne? 50 Milyar dolar. Hepimizin çocuklarının geleceği çalınıyor. Bu büyük fotoğrafı görelim. Bizim türbanlı kardeşlerimizle bir kavgamız yok. Başı açık kardeşlerimizle olduğu gibi. Türbanı koruyorum diyen Başbakan Irak’ta 1 milyon Müslüman katledilirken, kadınların ırzına geçilirken neden suskun kaldı? Bunun cevabını versin.” Ziyarette; CHP Merkez İlçe Başkanı Ercan Kaynar, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Göktaş, ADD üyeleri yer aldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme