Önemli olan para idaresi ve insan seçimi

Ticaret hayatına hem okuyarak, hem de çalışarak devam ettiğini, 17 yaşında baba evini satarak Ulu Camii ve Orhan Camii arasındaki 30 metrekarelik havlu mağazasında ticarete başladığını anlatan Hüseyin Özdilek, hayatının dönüm noktasını girdiği astsubaylık sınavını kazanamaması olarak gösterdi Bursa Kent Konseyi (BKK) Gençlik Meclisi tarafından bu yıl 'Girişimcilik' temasıyla düzenlenen '3. İşini Şansa Bırakma Zirvesi', [&hellip]

Önemli olan para idaresi ve insan seçimi

Ticaret hayatına hem okuyarak, hem de çalışarak devam ettiğini, 17 yaşında baba evini satarak Ulu Camii ve Orhan Camii arasındaki 30 metrekarelik havlu mağazasında ticarete başladığını anlatan Hüseyin Özdilek, hayatının dönüm noktasını girdiği astsubaylık sınavını kazanamaması olarak gösterdi

Bursa Kent Konseyi (BKK) Gençlik Meclisi tarafından bu yıl ‘Girişimcilik’ temasıyla düzenlenen ‘3. İşini Şansa Bırakma Zirvesi’, Hüseyin Özdilek, Hüseyin Durmaz, Ali İhsan Yeşilova ve Müjdat Sezer gibi iş dünyasının duayenlerini gençlerle buluşturdu.
BKK Gençlik Meclisi İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu tarafından bu yıl ‘Girişimcilik’ temasıyla organize edilen ‘3. İşini Şansa Bırakma Zirvesi’, gençlerin yoğun katılımıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu’nda yapıldı. Gençlerin okul sonrası yapacakları gelecek planlarına katkıda bulunmak amacını taşıyan zirvenin interaktif oturumun da ise Türk sanayisinin önemli isimleri deneyimlerini paylaştı.
Oturumun moderatörlüğünü üstlenen Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, geleceğin girişimcilerini bugünün girişimcileriyle buluşturduklarını söyledi. Güçlü ve büyük Türkiye için çok fazla girişimcinin çıkması gerektiğini belirten Pala, gençlerin nerede çalışacağını değil, kendi işini nasıl kuracağını düşünmesini istedi.
“PARAYI SEVK VE İDARE
EDEBİLMEK ÖNEMLİDİR”
Oturumun ilk konuşmacısı olan ve Afyonkarahisar7daki yatırımlarıyla da tanınan Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, kendilerini gençlerle buluşturan Bursa Kent Konseyi ve Gençlik Meclisi üyelerine teşekkür etti. Ticaret hayatına hem okuyarak, hem de çalışarak devam ettiğini, 17 yaşında baba evini satarak Ulu Camii ve Orhan Camii arasındaki 30 metrekarelik havlu mağazasında ticarete başladığını anlatan Hüseyin Özdilek, hayatının dönüm noktasını girdiği astsubaylık sınavını kazanamaması olarak gösterdi. Özdilek’in yılda 80 milyon TL devlete vergi ödediğini belirten Özdilek, “5 bin 500 kişi istihdam ediyor. Bu sene inşallah İstanbul’da yapacağımız alışveriş merkezi, otel ve iş merkeziyle beraber bin kişiyi daha istihdam edeceğiz. Özdilek her sene vergi sıralamasında ikinci veya üçüncü sırada bulunuyor. Geçen yıl ki cirosu 1 milyar 25 milyon TL’dir. Şirkette akrabam yok denecek kadar azdır. İnsan kaynakları birimi işe alımlara bakıyor” dedi.
Gençlere iş hayatı hakkında tavsiyelerde de bulunan Özdilek, bir işyerinin hayatını idame ettirebilmesi için verimli çalışması, işe göre adam alması gerektiğini vurguladı. Gençlerin gelişmiş ülkeleri iyi incelemesini isteyen Özdilek, “En önemli hadise, insan kaynağıdır. Verimli insan çalışması da bilgi toplumuyla olur. Doğru bilgilerle doğru yönlendirilmeliyiz. Ne idim, ne oldum, ne olacağım demesini aklınızdan çıkarmayın. Ailenizden kalan paralar sizleri şımartmasın. Paraya sahip olmak önemli değil, o parayı sevk ve idare edebilmek önemlidir. Yaz tatillerinde işin ne olduğuna bakmadan pratiğinizi artırın. Fiziki olarak çalışmasını bilmeyen gençlerin, masa başında yöneticilik yapması mümkün değildir. Çıraklığı yapan kişi yarın yanında çalıştıracağı kişilerin ruh hallerini daha iyi anlar. Birlikte çalıştığınız personele kendinizi iyi anlatmalı ve güvenlerini kazanmalısınız” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme