• Haberler
  • Genel
  • 'Önemli kazanımla elde ettik' – Kocatepe Gazetesi

'Önemli kazanımla elde ettik' – Kocatepe Gazetesi

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdülkadir Hız, basın mensuplarıyla tanışma yemeğinde bir araya geldi. Hız, Sağlık-Sen’in yetkili olduğu 2009’dan bu yana sayısız kazanımlar elde edildiğinin altını çizdi Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdülkadir Hız ve Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Korel Termal Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi. Yemekte konuşan Abdülkadir Hız, 10 Ekim 2010 [&hellip]

“Önemli kazanımla elde ettik”

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdülkadir Hız, basın mensuplarıyla tanışma yemeğinde bir araya geldi. Hız, Sağlık-Sen’in yetkili olduğu 2009’dan bu yana sayısız kazanımlar elde edildiğinin altını çizdi

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdülkadir Hız ve Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Korel Termal Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi. Yemekte konuşan Abdülkadir Hız, 10 Ekim 2010 tarihinde yapılan 2’nci Olağan Genel Kurul’da başkanlık görevine yeniden seçilen Erol Dere’nin Afyonkarahisar Sağlık Müdür Yardımcılığı’na atanması nedeniyle Yönetim Kurulu’nda yeniden görev dağılım yapıldığını belirtti.
Sağlık-Sen’in yetkili olduğu 2009 yılından itibaren sayısız kazanım elde ettiklerini belirten Hız, şöyle konuştu:
“Bunlardan en önemlisi referandum sonucu toplu sözleşme hakkı kazanılmıştır. Toplu görüşmelerde 2010 yılı için sendikamızın ilk kez oturduğu toplu görüşmelerde giyim yardımlarının nakden ödenmesi talebini mutabakat metnine aldırarak yıllardır devam eden bir sorunu çözüme kavuşturmuştur. Sağlık- Sen yıllarca çözüm bekleyen lisans tamamlama hakkını çözüme kavuşturmuş, ebe,hemşire,sağlık memuru ve sağlık eğitim enstitüsü mezunları için lisans tamamlama programı açılmıştır. Sağlık-Sen’in talebi olarak toplu görüşme masasına taşınan konuda ailesinde engelli olan memura, 30 Ocak 2010 tarihli Başbakanlık Genelgesi ile nöbet ve gece çalışmasından muaf tutulma hakkı getirilmiş ve böylece nöbet ve gece çalışmasının yaygın olduğu hizmet kolumuzda engelli yakını olan çalışanlarımız için önemli bir hizmet sağlanmıştır. Yapılan toplu görüşmelerin sonucunda mutabakata varılarak maaş promosyonlarınınyüzde 100’nün çalışanlara dağıtılması karara varılmıştır. Yataklı Tedavi Kurumlarımızda çalışan sağlık personelimizden yemek ücreti kesintisi uygulaması kaldırılmıştır. Sözleşmeli personele eş durumu tayin hakkı sağlanmıştır. Laborant ve Veteriner Sağlık ön lisans programı mezunlarının üst öğrenim sorununu çözüme kavuşturduk.”
2011 Ocak ayı itibariyle de kazanım elde ettiklerini kaydeden Hız, “2011 yılı mayıs ayı yetki sürecinde sağlık sen üye sayısı ile açık ara farkla yetkiyi alarak ilk toplu sözleşme masasına oturup sağlık çalışanlarına çok iyi kazanımlar elde edeceğimizi hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme