Öncelikli talep Türkiye'de adaletin tesisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nda parti bayramlaşması 26 Haziran Pazartesi günü öğleden sonra gerçekleştirildi.ÇABALAR VEDUALAR ADALET İÇİNCHP İl Başkanı M. Kemal Demirkırkan, Ramazan ayının ibadetle geçirildiğini belirterek bayramın hak edildiğini ifade etti. Üç günlük Ramazan Bayramının Türk Ulusuna hayırlı, uğurlu olmasını dileyen Demirkırkan 'Bilindiği üzere partimizin Genel Başkanının bir adalet istemiyle başlattığı yürüyüşle [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda parti bayramlaşması 26 Haziran Pazartesi günü öğleden sonra gerçekleştirildi.
ÇABALAR VE
DUALAR ADALET İÇİN
CHP İl Başkanı M. Kemal Demirkırkan, Ramazan ayının ibadetle geçirildiğini belirterek bayramın hak edildiğini ifade etti. Üç günlük Ramazan Bayramının Türk Ulusuna hayırlı, uğurlu olmasını dileyen Demirkırkan; “Bilindiği üzere partimizin Genel Başkanının bir adalet istemiyle başlattığı yürüyüşle birlikte; Özellikle biz bayram mesajı vesilesiyle bir kez daha bundan sonra ülkemizin daha adil, daha eşit demokratik bir ülke olması için çaba sarf etmeyi sürdüreceğimizi deklare ediyoruz. Çabalarımızla birlikte dualarımızın da bu yönde olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.
AFYON’DA KADINLAR
ADALET İÇİN YÜRÜYECEK
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, parti bayramlaşmasında Ramazan Bayramını, “adalet yürüyüşü” eşliğinde kutladıklarını kaydetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Güvenpark’tan başlattığı adalet yürüyüşünde Ramazan Bayramının ikinci gününde 11’nci güne ulaşıldığını belirten Köksal; “Bu adalet yürüyüşü ile Türkiye’de ezilen, mağdur olanların, hak, hukuk, adalet, demokrasi isteyenlere, cumhuriyetin devamını isteyenlere, Türkiye’de hukukun üstünlüğünü isteyen herkesi kapsamaktadır. 81 ilde adalet arayışı umut ışığı oldu. Dalga dalga yayılıyor. Hemen her ilde adalet yürüyüşlerimiz devam ediyor. 29 Haziran Perşembe günü saat 15.30’da CHP İl Kadın Kollarınca düzenlenecek olan adalet yürüyüşünde ‘Kadınlar Adalet İstiyor’ diyerek bizler Anıtpark önünden başlayıp Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’na kadar yürüyeceğiz. Basın açıklaması da yapacağız. Kadınlarımızla beraber adalet için yürüyeceğiz” diye konuştu.
ADALET HERKESE LAZIM
Adalet Yürüyüşünün CHP’nin tutuklu Milletvekili Enes Berberoğlu için yapılmadığının altını çizen Milletvekili Burcu Köksal, Türkiye de adalet peşinde koşup, bağımsız ve tarafsız yargı isteyen, zulme, haksızlığa uğrayan, ezilen, mağdur olan herkesi kapsadığını açıkladı. Adaletin herkese lazım olacağının altın çizen Köksal; “Adalet toplumun gıdasıdır. Adalet devleti ayakta tutan temel taşlardan bir tanesidir. Onun için bu ülke için en önce ve en gerekli şey adalet dedik. Bu bayramda da sürekli adalet üzerine mesajlar yolladık. Bizim en öncelikli talebimiz Türkiye de adaletin tesis edilmesidir” şeklinde konuştu.
MÜCADELE DEVAM EDECEK
CHP’nin adalet yürüyüşünün AK Parti kanadını müthiş derece de rahatsız ettiğini ileri süren Köksal; “Çeşitli açıklamalar yapılıyor. Her ne hikmetse FETÖ’cülerin bu işi ayakta alkışladıkları yönünde AKP kanadından çeşitli açıklamalar geliyor. Acaba FETÖ ile AKP’nin ilişkileri hala devam ediyor Çünkü FETÖ’nün bu yürüyüşü desteklediğini ya da ayakta alkışladığını AKP kanadı nereden biliyor? Bu çıkarımı nereden yapıyorlar. Demek ki halen kendileri FETÖ ile görüşmeye, irtibat kurmaya devam ediyorlar ki böyle bir açıklama yaptılar. Biz Türkiye de terörün sona erdiği şehitlerin olmadığı, hukukun üstünlüğünün tesis edildiği, temel hak ve hürriyetlerin güvence altına alındığı demokrasinin egemen olduğu kardeşçe yaşayacağımız bir Türkiye için yürüyoruz. Bu Türkiye’nin tesisini istiyoruz. Tek amacımız bu cumhuriyetin devamı. Atatürk’ün devrim ve ilkeleri ışığında ilerlenmesi için biz elimizden gelen her türlü mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu adalet yürüyüşü sadece İstanbul da sona ermeyecek. Adalet direnişimiz bu ülkede tarafsız, bağımsız bir yargı tesis edilinceye kadar, siyasal yargıdan vazgeçilinceye kadar devam edecek. Tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin bayramını içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme