Öncelik tek devlet ve vatan

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nda her hafta Salı günü düzenlenen mutad basın toplantısı dün İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven'in Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda İl Başkan Yardımcıları Mustafa Ötken ve Süleyman Karakuş da hazır bulundu.'İFTARLARDAHALKLA BİRLİKTEYİZ'AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 9 Haziran Cuma akşamı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından Afyonkarahisar [&hellip]

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda her hafta Salı günü düzenlenen mutad basın toplantısı dün İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda İl Başkan Yardımcıları Mustafa Ötken ve Süleyman Karakuş da hazır bulundu.
“İFTARLARDA
HALKLA BİRLİKTEYİZ”
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 9 Haziran Cuma akşamı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından Afyonkarahisar halkına iftar verildiğini belirtti. AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenli organize ettiği toplantılardan biri olan İl Danışma Meclisinin 80’ncisini gerçekleştirdiklerini kaydeden Yurdunuseven; “80’nci İl Danışma Meclisi Toplantımızda teşkilatımızın tümü hazır bulundu. Ayrıca İl Kadın Kolları, İl Gençlik Kollarımızın iftar programları devam etmektedir. Afyonkarahisar Belediyesi ve diğer Belediyelerin düzenledikleri iftar programlarına katılıyoruz. Böylece halkımızla bir araya gelerek onlarla iftar yapıyoruz” dedi.
AHİM’DEN FETÖ
İHRACINA ÖRNEK KARAR
FETÖ soruşturması kapsamında Erzurum’da hakkında dava açılan bir öğretmenin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurduğunu kaydeden Yurdunuseven; “Bu öğretmen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi başvurusunda uygun yargılanmadığını, insan haklarına aykırı işlemler yapıldığını belirtmişti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de OHAL Komisyonu’na işaret etti. Dolayısıyla bu konu ile ilgili olarak AHİM’e müracaat etmiş 20 bine yakın dosya olduğu söyleniyor. Bunların tamamı düşmüş olacak. Bu vatandaşlar için Türk hukukundaki, iç hukukta tüm yolların kapanması gerekiyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de (AHİM) bunu söylüyor. FETÖ’den ihraç edilenlerin öncelikle OHAL işlemlerini inceleme komisyonuna giderek oradan bir karar almaları gerekecek” diye konuştu.
TÜRKİYE YÜZDE 5 BÜYÜDÜ
Türkiye’de son 2 yılda on binden fazla teröristin imha edildiğini dile getiren İbrahim Yurdunuseven, bu durumun çok ciddi bir başarı olduğunu belirtti. Doğu ve Güneydoğu’da çok ciddi şekilde hem PKK, hem DAEŞ, hem de YPG ile çatışmaların devam ettiğini söyleyen Yurdunuseven; “Teröristleri imha çalışmaları devam etmektedir. Ekonomik göstergelerle ilgili de birkaç şey söylemek istiyorum. 2015 yılında Türkiye’nin 6,1 olan büyüme hızı fakat 2016 yılında bilindiği üzere 15 Temmuz darbe kalkışmasından dolayı biraz gerileme oldu. Büyüme hızı 2,9’a düştü. 2017 yılı için ön görülen büyüme hızı 4,2 olarak düşünülüyor. Son üç aylık göstergeler önceki gün açıklandı. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 oranında büyüme var. Bu rakam dünya için önemli. Çünkü böyle bir gelişme pek çok ülke de yok. Türkiye 2017’nin son çeyreğinde yüzde 5 büyüdü. Bu da ekonomik göstergelerimizin çok düzgün gittiğini göstermektedir.”
“ÖNCE KENDİLERİNİ
SORGULASINLAR”
“Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu bir Rabia işareti vardı” diyen Yurdunuseven şu ifadeleri kullandı: “Biz farklı yorumlar için şunu söylüyoruz; Öncelikle tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan. Bunu anlayamayanlar bence kendilerini, vatan, millet sevgilerini bir sorgulasınlar. Acaba kendileri bu tek vatana, tek bayrağa, tek millete inanmıyorlarsa terörü desteklemiş olmuyorlar mı?” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme