• Haberler
  • Genel
  • Öncelik mevsimlik işçilerin – Kocatepe Gazetesi

Öncelik mevsimlik işçilerin – Kocatepe Gazetesi

Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Murat Karamoçu, çalışma süreleri 15 ile 30 yıl arasında olan sendika üyesi mevsimlik işçilerin işçi alımında tercih edilmesi noktasında yaptıkları itirazın kabul gördüğünü açıkladı Şeker-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Murat Karamoçu, Kocatepe Gazetesi çalışanlarını ziyaret etti. Karamoçu, ziyareti sırasında işçi alımları ile ilgili duruma sendika olarak bakış açılarını anlattı. TECRÜBE VE [&hellip]

Öncelik mevsimlik işçilerin

Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Murat Karamoçu, çalışma süreleri 15 ile 30 yıl arasında olan sendika üyesi mevsimlik işçilerin işçi alımında tercih edilmesi noktasında yaptıkları itirazın kabul gördüğünü açıkladı

Şeker-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Murat Karamoçu, Kocatepe Gazetesi çalışanlarını ziyaret etti. Karamoçu, ziyareti sırasında işçi alımları ile ilgili duruma sendika olarak bakış açılarını anlattı.
TECRÜBE VE EMEK ŞART
Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Murat Karamoçu, işçi alımında Türkiye genelinde 480, Afyonkarahisar’da 43 kişinin kararının çıktığını söyledi. “Öncelikle kamuoyu şunu bilsin. Biz kesinlikle bu işçi alımlarına karşı değiliz.” diyen Karamoçu; “Bizim çalışacak her arkadaşa ihtiyacımız var. Ama bizim yıllardın çalışacak mevsimlik işçilerimiz var. Bu kişilerin çalışma süreleri 15 ile 30 yıl arasında değişiyor. Şu anda bu arkadaşlarımız Şeker Fabrikası’nda ustalık gerektiren görevleri yapıyorlar. Hem iş tecrübesine hem de uzun yıllara dayanan emeğe sahipler. Biz bunları siyasilerimize, bakanlarımıza, AK Parti İl Başkanı olmak üzere biz bu işin yalnışlığını hepsine anlattık. Bu işin böyle olamayacağını söyledik. Sağ olsunlar bizleri dinlediler. İlgili kişiler bu işin yalnışlığını görerek işçi alımlarını iptal ederek durdu.” dedi.
BAŞKA SIKINTI YOK
Murat Karamoçu, Şeker-İş Sendikası olarak önce mevsimlik işçinin programa girmesi sonrasında diğer elemanların tercih edilmesi yönünde itirazda bulunduklarını kaydetti. Konuyu her platforma taşıdıklarını belirten Karamoçu; “Ben Ankara’da idim. Sayın Bakanımızla sendikamızın Mali Sekreteri görüşüp, kendilerine rapor sunuldu. Sağ olsunlar Ankara da gerekli uğraşılar yapıldı. Sonuç olarak bu alımlar iptal oldu. Yok adların yazdırdılar torpil yapıldı vs. değil. İşçe Şeker-İş Sendikası mensubu mevsimlik işçilerin alınması gerektiği söyledik. İpla bu şekilde gerçekleştirildi. Kesinlikle başkaca sıkıntılı bir süreç sözkonusu değildir. Bu alımlarda mevsimlik işçiler üzerinde spekülasyon olduğu için gündem oldu. Bundan sonra sürecin devamını hepbirlikte göreceğiz.” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme