• Haberler
  • Genel
  • Öncelik hizmet binası olacak – Kocatepe Gazetesi

Öncelik hizmet binası olacak – Kocatepe Gazetesi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İl Müdürü Alper Sezer, eski 0-6 Yaş Çocuk Yuvası binasının tüm vatandaşların ulaşılabilirlik sorunu yaşamadan yararlanacağı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne dönüştürme düşünceleri bulunduğunu açıkladı 20 Mayıs Pazartesi günü Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü olarak görevine başlayan Alper Sezer, alana yabancı olmadığını, hayata geçirilebilecek projeleri, düşünceleri bulunduğunu aktardı. [&hellip]

Öncelik hizmet binası olacak

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İl Müdürü Alper Sezer, eski 0-6 Yaş Çocuk Yuvası binasının tüm vatandaşların ulaşılabilirlik sorunu yaşamadan yararlanacağı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne dönüştürme düşünceleri bulunduğunu açıkladı

20 Mayıs Pazartesi günü Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü olarak görevine başlayan Alper Sezer, alana yabancı olmadığını, hayata geçirilebilecek projeleri, düşünceleri bulunduğunu aktardı. Sezer, sosyal hizmet alanında Afyon’da yapılacak çok şey olduğunu söyledi.
İDDİA YAPILACAKLARLA ANILMA
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, Afyonkarahisar’ın Uşak iline göre daha büyük bir interlandı olduğunu belirtti. Afyonkarahisar’ın 17 ilçesi ve 10 tane kuruluşu ile birlikte büyük bir alan olduğunu belirten Sezer; “Afyonkarahisar için ilk izlenimim sosyal hizmet açısından bakir bir alan olduğunu söyleyebilirim. Hizmet alanı olarak çok yaygın, yapılabilecek çok şey var. İnşallah Afyonkarahisar ilinde kubbede hoş bir seda bırakmak istiyoruz. Yaptığımız işler ve eserlerle anılmak gibi bir iddiamız var. Yerel medya organlarının bizlere verecekleri destekle bunu hep birlikte başarmayı planlıyoruz.” dedi.
ESKİ YUVA YENİ HİZMET
BİNASINA DÖŞÜNECEK
On gün önce göreve başlayan İl Müdürü Alper Sezer, ilk etapta ilin sosyal hizmet alanı açısından fotoğrafını çekmeye çalıştığını belirtti. Sosyolojik ve demografik yapı açısından şehir İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşları tanıma aşamasında olduğundan söz eden Sezer; “Şu anda mesai arkadaşlarımızı tanımaya çalışıyoruz. Diğer taraftan da ilin sosyal dokusunu tanımaya çalışıyorum. Önceliğimiz ilimize bir sosyal hizmet merkezi, bağımsız, ulaşılabilirlik problemi olmayan bir il müdürlüğü binası olacak. Mevcut hizmet mekanımıza ulaşmada asansör olsa bile engelli vatandaşlarımız için uygun değil. Biz bunu geldiğimiz gün gördük. Vali Yardımcımız imzası ile İl Özel İdaresine ve İşhanı yönetimine bildirdik. Engelliler için ulaşılabilirlik şartları taşıyan yeni bir asansör düzenlenmesi, görme engelli vatandaşlarımız için sesli uyarı özellikler taşıyan bir asansör düzenlemesi gerektiğini bildirdik. Konu ile ilgili yazışmayı hemen yaptık. Ancak kalıcı çözümün tüm vatandaşlarımızın araçlarını da rahatça park edebilecekleri bir alanda oluşturulacak il müdürlüğü olacağını düşünüyoruz. Şu anda ilimizde kapatılmış olan Müze’nin üzerinde kalan 0-6 yaş Çocuk Yuvasının olduğu yere biz bir il müdürlüğü binası oluşturmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.
TAHSİS KARARI
BELEDİYE’DEN ÇIKACAK
Eski 0-6 yaş Çocuk Yuvası binasının konumu ve yeri itibariyle kullanışlı olacağına değinen İl Müdürü Alper Sezer, ulaşılabilirlik açısından kolay bir yerde bulunduğunu kaydetti. Bu binanın hizmet binasına dönüştürülmesi çalışmasını 2013 yılı programına aldırdıklarını bildiren Sezer şöyle konuştu: “Şu anda konuyu İl Müdür Yardımcımız takip etmektedir. Milli Emlak Müdürlüğü’nde tahsisi ve Belediyemiz nezdinde verilecek tahsis kararı inşallah Pazartesi günü Belediye Meclis toplantısında görüşülecek. Çünkü o alanda imar plan değişikliği sözkonusu. Bunları süratle gerçekleştirmek niyetindeyiz.”
2013’DE KADIN KONUK EVİ AÇILACAK
İkinci hedefinin Kız Yetiştirme Yurdu’nun hizmet dönüşümünü sağlamak olarak açıklayan Alper Sezer şunları söyledi: “Bilindiği üzere Bakanlığımız toplu yaşamdan artık daha özel ve stabil ortamlar olan, bizim çocuk evleri dediğimiz bir projemiz var. Bu projemizle az sayıda çocuğumuzun kaldığı, hayatta kendi kendilerine yetme becerilerini kazandırmak amaçlanıyor. İlimizdeki Kız Yetiştirme Yurdunu’da Kadın İlk Kabul Birimine kısa sürede dönüştürmeyi planlıyoruz. Çünkü Kadın Konuk Evi açabilmemizin yolu Kadın İlk Kabul Biriminden geçmektedir. Bu birim olmazsa Kadın Konuk Evini açmamızın bir anlamı olmayacak. İnşallah 2013 yılı içerisinde ilimize Kadın Konuk Evi ve onun ilk adımı olan Kadın İlk Kabul Birimini kazandıracağız. Arkadaşlarımızla birlikte bunun planlamasını yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konuya medyamız vasıtasıyla kamuoyu ile paylaşacağız.”
ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ PLANLANIYOR
“Engelsiz Yaşam” olarak tanımlanan engelli bireylerin yatılı bakımlarının sağlandığı bir merkeze Afyonkarahisar’da ihtiyaç duyulduğu tespitini aktaran Sezer sözlerine şöyle devam etti: “Afyonkarahisar 705 bin nüfusu ile büyük bir interlanda sahip. Benim daha önce görev yapmış olduğum Uşak ilinin toplam 5 ilçesi ve 340 bin nüfusu ile biz orada 72 kapasiteli Engelsiz Yaşam Merkezi yapmıştık. Merkezi açtığımız ay kapasite doldu. Demekki bu sosyal bir ihtiyaç. Afyonkarahisar ilinde de bu ihtiyacın giderilmesi yönünde Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’la da bu meseleyi paylaştığımızda kendileri çok memnun oldu. Merkezin inşa edileceği arsa için kendnisi ile görüştük. Engelsiz Yaşam Merkezi’nin şehre ivedi kazandırılacağı inancındayız. Bu konu için planlamaları yaparak çalışmalarımızı başlattık. Çalışmalarımız somutlaştığında kamuoyu ile konu paylaşılacak. Söylediğim gibi sosyal hizmet alanında Afyon çok bakir bir alan. Bununla ilgili söylenecek çok söz var. Sözün özü kesinlikle Afyon’da yapılacak çok iş var. Mükemmeliğin sınırı yoktur. Bizden önce arkadaşlar birşeyler yapmışlar. Biz bunu daha ileriye taşımak gibi bir ödevimiz olduğunu düşünüyoruz. Genç ve gayretli bir ekibimiz var. Bu ekiple birlikte pek çok ilki Afyonkarahisar’a yaşatacağımızı düşünüyorum.”
ALPER SEZER KİMDİR?
1967 yılında Uşak’ın Eşme ilçesinde dünyaya gelen Sezer, Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesini bitirdikten sonra memuriyet hayatına öğretmen olarak Erzincan’ın Refaiye ilçesinde başladı. Malatya, Kütahya illerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı değişik kademeli okullarda idarecilik ve öğretmenlik yaptı. 1997 yılında Uşak Erkek Yetiştirme Yurduna öğretmen olarak naklen atandı. 2003 yılından bu tarafa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde İl Müdür Yardımcısı ve İl Müdürü olarak görev yaptı. 20 Mayıs 2013 tarihi itibariyle Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü olarak göreve başlayan Sezer, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme