• Haberler
  • Genel
  • “Önce suç yaratılıyor, sonra delil bulunuyor”

“Önce suç yaratılıyor, sonra delil bulunuyor”

Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin düzenlediği “Demokrasinin Neresindeyiz” başlıklı konferansta konuştu. Mutlu, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Nedim Şener, Ahmet Şık’ın tutuklanmalarıyla ilgili “Türkiye’de ence suçlu yakalanıyor, ardından delili üretiliyor” dedi. Mutlu, konuşmasına İzmir Marşı’yla başladı Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi tarafından düzenlenen “Demokrasinin Neresindeyiz” başlıklı [&hellip]

"Önce suç yaratılıyor, sonra delil bulunuyor"

Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin düzenlediği “Demokrasinin Neresindeyiz” başlıklı konferansta konuştu. Mutlu, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Nedim Şener, Ahmet Şık’ın tutuklanmalarıyla ilgili “Türkiye’de ence suçlu yakalanıyor, ardından delili üretiliyor” dedi. Mutlu, konuşmasına İzmir Marşı’yla başladı

Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi tarafından düzenlenen “Demokrasinin Neresindeyiz” başlıklı konferansta, sevenleri ile buluştu. Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ndeki konferansa İzmir Marşı’nı söyleyerek ve seyircilere söyleterek başlayan Mutlu, bunu bir gelenek hâline getirdiğini belirtti.
Önce
soru-cevap
Konferansta, alışılmışın aksine seyirci sorularını önce cevaplayan Mustafa Mutlu, bir seyircinin “Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın tutuklanmalarıyla ilgili ne düşünüyorsunuz” sorusuna şöyle karşılık verdi:
“Sadece Nedim Şener ve Ahmet Şık, değil. Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, ondan önce Erfun Poyraz 4 buçuk yıldır içeride. Haklarındaki iddianameler sonradan oluşturuldu. Önce suç isnat edilir, o suçun delilleri vardır, normal hukuk devletlerinde. İnsanları o suça göre tutuklar ya da tutuklamazsınız. Bizde ne yazık ki öyle olmuyor. Önce tutuklanacaklar listeleri belli oluyor. Sonra evlerine baskınlar yapılıyor. Bilgisayarlarında bulunan birtakım eklentiler, dosyalar o suçun delili haline getiriliyor. Delilden suça yürünmüyor. Önce suç yaratılıyor, delil sonra bulunuyor. Böyle bir hukuk sistemi dünyanın hiçbir yerinde yok. O yüzden sadece Ahmet Şık ve Nedim Şener değil. Her ikisi de Ergenekon denen yapıının ilk başlangıçta karşısında gibi duraen isimlerdi.”
Kışlalı’nın demokrasi tanımı
Mustafa Mutlu, soruları yanıtlamasının ardından Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurucularından Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın tanımladığı demokrasi ile ilgili bilgiler verdi.
Konferansta ADD Afyonkarahisar Şube Başkanı Cavit Göktepe de bir konuşma yaptı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme