• Haberler
  • Genel
  • Önce sistem demokratikleşmeli – Kocatepe Gazetesi

Önce sistem demokratikleşmeli – Kocatepe Gazetesi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, milletvekili seçilme yaşının 18'e düşürülmesini değerlendirdi Demokrat Parti Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal, milletvekili seçilme yaşının 18'e düşürülmesi konusunda yaptığı yazılı açıklamada, 'Başbakan, 18 yaş konusunu siyaset malzemesi yapmaya çalışıyor' dedi. Uysal, 'Türkiye'nin ihtiyaçları yerine Sayın Başbakanın kişisel ihtiyaçlarını esas alan bir anlayışla, Başkanlık, Partili Cumhurbaşkanı, Yarı Başkanlık [&hellip]

Önce sistem demokratikleşmeli

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, milletvekili seçilme yaşının 18’e düşürülmesini değerlendirdi

Demokrat Parti Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal, milletvekili seçilme yaşının 18’e düşürülmesi konusunda yaptığı yazılı açıklamada, “Başbakan, 18 yaş konusunu siyaset malzemesi yapmaya çalışıyor” dedi. Uysal, “Türkiye’nin ihtiyaçları yerine Sayın Başbakanın kişisel ihtiyaçlarını esas alan bir anlayışla, Başkanlık, Partili Cumhurbaşkanı, Yarı Başkanlık sistemi tartışmalarıyla, Türkiye’de sistemin tıkayan yönlerinin açılması değil mümkün değildir. Aksine, sistemin altyapısında yeni fay hatlarının ortaya çıkmasına yol açacaktır” diye konuştu.
DP Lideri Uysal, yaptığı yazılı açıklamada bu konuda şunları söyledi:
“18 yaşında seçme hakkına sahip olan bir gencin, aynı şekilde seçilme ehliyetine de sahip olması ilk bakışta mantıki bir önerme gibi görünmektedir. Ancak mevcut sistemde, Türkiye’de varolan siyasi partiler ve seçim kanunları ile siyasetin yapılış biçimi değişmeden, seçilme yaşının 18’e düşürülmesinin, şekli olmaktan öteye geçemeyecek popülist bir uygulama olacağı çok açıktır.Öncelikle, 18 yaşında seçilme hakkına sahip olsa bile bu hakkın kullanma bakımından erişilebilirliği ya da kimlerin hangi koşullarda erişebileceği tartışmalıdır.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme