Önce sınav, sonra belge verilecek

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde olup standardı yayımlanmış olan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayımlanan tebliğlerde yer alan mesleklerde Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale getirilmişti. Bu nedenle Dinar'da inşaat sektöründe çalışan bazı meslek gurupları ile ilgili Bakanlıktan yetkili olan firma tarafından uygulamalı sınav yapılarak Mesleki Yeterlilik Belgesi verilecek.Ahşap Kalıpçı, Alçı levha uygulayıcısı, Betonarme Demircisi, [&hellip]

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde olup standardı yayımlanmış olan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayımlanan tebliğlerde yer alan mesleklerde Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale getirilmişti. Bu nedenle Dinar’da inşaat sektöründe çalışan bazı meslek gurupları ile ilgili Bakanlıktan yetkili olan firma tarafından uygulamalı sınav yapılarak Mesleki Yeterlilik Belgesi verilecek.
Ahşap Kalıpçı, Alçı levha uygulayıcısı, Betonarme Demircisi, Duvarcı, Isı Yalıtımcı, İnşaat Boyacısı, Vasıfsız İnşaat İşçisi, Seramik Karo Kaplayıcısı, Sıvacı meslek gruplarında çalışanların Dinar Belediyesi’ne müracaat etmeleri istendi.

Bakmadan Geçme