• Haberler
  • Genel
  • Önce sıkıntı, sonra konfor – Kocatepe Gazetesi

Önce sıkıntı, sonra konfor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılan kaldırım düzenleme çalışmaları sırasında yaşanan düzensizlik vatandaşların tepkilerine neden olsa da çalışmaların tamamlandığı mahallelerdeki durum, mahalle sakinlerini memnun ediyor Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kentin ana arterlerindeki kaldırımların yenileme çalışmaları kapsamında Kurtuluş Caddesi, Dumlupınar ve Dervişpaşa Mahalleleri’nde kaldırım düzenleme çalışmalarının sürdüğü, Ambaryolu’nda ise çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu ifade edildi.DEFORME VE ESKİ KALDIRIMLAR [&hellip]

Önce sıkıntı, sonra konfor

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılan kaldırım düzenleme çalışmaları sırasında yaşanan düzensizlik vatandaşların tepkilerine neden olsa da çalışmaların tamamlandığı mahallelerdeki durum, mahalle sakinlerini memnun ediyor

Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kentin ana arterlerindeki kaldırımların yenileme çalışmaları kapsamında Kurtuluş Caddesi, Dumlupınar ve Dervişpaşa Mahalleleri’nde kaldırım düzenleme çalışmalarının sürdüğü, Ambaryolu’nda ise çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu ifade edildi.
DEFORME VE ESKİ
KALDIRIMLAR DA YENİLENDİ
Açıklamada, kentin en gözde mekanları olmasına rağmen yıllardır kaldırımı olmayan Dumlupınar ve Dervişpaşa mahallerinin ilk kez kaldırımla tanıştığı bildirilirken, çalışmalar kapsamında yüzde 90’ında kaldırım olmayan Dumlupınar ve Dervişpaşa mahallelerine yeni kaldırım yapıldığı ve mevcut deforme olmuş eski kaldırımların da yenilendiği belirtildi.
GÖRME ENGELLİLER
UNUTULMADI
Yeni ve modern görünümleriyle dikkat çeken kaldırımların yayalara ulaşım kolaylığı sağladığı bildirilen açıklamada,çalışmalarda bölgede ilk kez tasarlanıp kullanılan dekoratif parke taşları ve yine ilk kez, görme engelli bireyler için kılavuz ve bitim taşları da kullanıldığı ifade edildi. Kaldırımlarda kullanılan parke, bordür ve engelli taşların tamamın Yüntaş A.Ş. Fabrikalarında üretidi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme