• Haberler
  • Genel
  • Önce koşullarınızı tanıyın – Kocatepe Gazetesi

Önce koşullarınızı tanıyın – Kocatepe Gazetesi

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Meral Nalçakan, öğrencilerin kendi koşullarını abartmaması ya da küçümsememesi tavsiyesinde bulundu Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Tasarım Bölümü tarafından 'Tasarımda Estetik' konulu bir konferans düzenlendi. GSF İbrahim Küçükkurt Çok Amaçlı Salon’da, düzenlenen konferansa Anadolu Üniversitesi Mimarlık [&hellip]

Önce koşullarınızı tanıyın

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Meral Nalçakan, öğrencilerin kendi koşullarını abartmaması ya da küçümsememesi tavsiyesinde bulundu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Tasarım Bölümü tarafından “Tasarımda Estetik” konulu bir konferans düzenlendi. GSF İbrahim Küçükkurt Çok Amaçlı Salon’da, düzenlenen konferansa Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Meral Nalçakan konuşmacı olarak katıldı.
AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Tasarım Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ş. Ebru Okuyucu konferans başında yaptığı açış konuşmasında “2011 yılında kurulan bölümümüz, 2013-2014 akademik yılı Eylül ayı itibariyle öğrenci alarak eğitim öğretime başlamıştır. Bölümümüzde birinci sınıf ve ikinci sınıfta normal öğretim 59, ikinci öğretim 60 öğrenci olmak üzere toplam 119 öğrenci bulunmaktadır. Daha emekleyen bir bölüm olmakla beraber öğrencilerimize yönelik etkinlikler düzenleyerek, yeni projeler üreterek, çalıştaylar düzenleyerek diğer üniversitelerle işbirliği içinde ve tabii ki kıymetli hocalarımızın desteğiyle öğrencilerimize katkıda bulunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Daha sonra kürsüye Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Meral Nalçakan geldi. Prof. Dr. Nalçakan “Tasarımda Estetik” başlıklı konuşmasında, “Burada olmak benim için de çok heyecan verici. Taze başlangıçlar her zaman için hem övülmeyi hem de bence katkı ve destek verilmeyi hak ediyorlar. O yüzden her şeyin bir heyecanla ve iyi niyetle büyük bir çabayla çok kısa zamanda çok daha ileri bir noktaya geleceğinden emin olarak ben de sizlerle birlikte olmak istedim” dedi.
Estetik, sanatta, tasarımda ve yaşamda estetik gibi konularda bilgi veren ve sunumunda çok sayıda mimari ve görsel öğeye yer veren Prof. Dr. Nalçakan, konuşmasına şöyle devam etti: “Sunuşun başında söylemek istediğim şeylerden birisi şu. Hepimiz aslında zaman zaman bunu yapıyoruz. Eminim sizler de yapıyorsunuz. En yakındakinin ya da elimizdekinin kıymetini çok bilmiyoruz. Oysaki ben şuna inanıyorum. Kendi bakış açım böyle çalışıyor. Bence insanın öncelikle kendi elindekilerin değerini bilmesi ya da içinde bulunduğu koşulları abartmaması, yok saymaması ve küçümsememesi gerekli. Hepimizin olgu ve olayları oldukları şekliyle doğru algılanmasından yanayım.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme