• Haberler
  • Siyaset
  • Önce 'Gittim, gördüm' dedi, sonra 'Vatandaşın iddiası' dedi

Önce 'Gittim, gördüm' dedi, sonra 'Vatandaşın iddiası' dedi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, sokak hayvanları ile ilgili olarak gündeme getirdiği iddialar hakkında ilk önce 'Gittim gördüm. Sizlerin de görmesini tavsiye ediyorum' diye iddialı ifadelerde bulunurken, Belediye'nin 'ispatlayın' çağrısı üzerine 'Orada değildik, vatandaştan gelen iddiaları aktardım' diye çark etti   İY Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu önceki hafta düzenlediği basın toplantısında Saadet [&hellip]

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, sokak hayvanları ile ilgili olarak gündeme getirdiği iddialar hakkında ilk önce “Gittim gördüm. Sizlerin de görmesini tavsiye ediyorum” diye iddialı ifadelerde bulunurken, Belediye’nin “ispatlayın” çağrısı üzerine “Orada değildik, vatandaştan gelen iddiaları aktardım” diye çark etti

İY Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu önceki hafta düzenlediği basın toplantısında Saadet Köyü yakınlarında sokak köpeklerinin uyuşturucu iğne ile vurularak can çekişerek ölüme tek edildiğini belirtmiş, bu noktada Afyonkarahisar Belediyesi’ni suçlamıştı. Mısırlıoğlu’nun yaptığı bu açıklamada fotoğrafları göstererek “Saadet Köyü’nün orada Afyon Belediyesi tarafından ölüme terk edilen köpekler” diyerek fotoğrafları göstermiş, “Gittim, gördüm, sizlerin de görmesini tavsiye ediyorum. İnşallah Belediye Başkanı bunun hesabını yetkililerden sorar diye düşünüyorum” ifadelerine yer vermişti.
Bu suçlamaların ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bu iddialarıyla kurumumuz ve çalışanlarını zan altında bırakan Sayın Mısırlıoğlu’na buradan çağrımızdır. Söz konusu iddiasıyla ilgili elinde belge varsa bunu kamuoyuyla paylaşması, aksi takdirde yasal hakkımızı kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” denilmişti.
Belediye yönetimi ile İYİ Parti İl Başkanı arasındaki bu tartışma devam ederken, en doğru yanıtı bulabilmek amacıyla Mısırlıoğlu’nun her iki açıklamasının video görüntülerine başvurduk.
Belediye’den yapılan “İspatlayın” açıklamasının ardından partisinin haftalık basın toplantısında konuyu yeniden değerlendiren İYİ Parti İl Başkanı Mısırlıoğlu’nun son ifadeleri video kayıtlarında şu şekilde yer aldı: “Geçtiğimiz hafta basın toplantısında paylaşmıştım. Saadet köyünde ve yakın çevrede oturan vatandaşlar tarafından Afyon Belediyesi tarafından bırakıldığı bilgisi bize gelmişti. Biz de bu söylem üzerine bölgede inceleme yaptık. Köpekler bırakılırken orada değildik, vatandaşların aktardığını sizlere anlattık. Vatandaşlar Afyon Belediyesi tarafından bırakıldığını söylüyordu. Bize anlatılanın Zeybek’ten araştırmasını istedik. Bunlar çirkin ve insanlık dışı olaylar. Biz Belediye’yi karalamak, kötülemek için değil olayın sorumluları hakkında gereğinin yapılmasını istedik. Zeybek olayı saptırarak ispat edin diye savunma içine girmiştir. Bu tutum yakışmamıştır. Kendisi olayın sorumlularından hesap sormak zorundadır. Biz ona bu sorumluluğun hatırlatmak istedik.” dedi.
Mısırlıoğlu’nun, ilk açıklamasında “Gittik, gördük, sizlerin de görmesini tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullanmasına rağmen, ikinci açıklamasında “Vatandaşlar iddia ediyor” diyerek geri adım attığı gözlerden kaçmadı.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme