• Haberler
  • Genel
  • 'Önce çağrıldık, sonra listeden çıkarıldık'

'Önce çağrıldık, sonra listeden çıkarıldık'

Cami Kebir Mahallesi Muhtarı Ali Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Örnek Aile' yemeğine önce mahalle olarak davet edildiklerini, daha sonra listeden çıkarıldıklarını söyledi. Cami Kebir Mahallesi Muhtarı Ali Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 50 ve daha üzeri yıldır birlikte olan evli çiftler hakkında bir yemek için kendi mahallelerinden [&hellip]

“Önce çağrıldık, sonra listeden çıkarıldık”

Cami Kebir Mahallesi Muhtarı Ali Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Örnek Aile” yemeğine önce mahalle olarak davet edildiklerini, daha sonra listeden çıkarıldıklarını söyledi.

Cami Kebir Mahallesi Muhtarı Ali Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 50 ve daha üzeri yıldır birlikte olan evli çiftler hakkında bir yemek için kendi mahallelerinden de katılım istendiğini, ancak sonra bundan vazgeçildiğini belirtti. Çelik, “20 Mart 2013 tarihli bir yazıyla, mahallemizde 50 ya da daha üzeri yıldır evli olan çiftlere bir yemek verileceği belirtildi. Bu yemek için mahallemizden örnek kişileri 13 Nisan’a kadar bildirmemiz istendi. Biz de mahallemizden 8 aileyi bildirdik” dedi.
“MUHTARIM, SİZİ LİSTEDEN ÇIKARDIK”
14 Mayıs olarak tespit edilen yemek tarihine kadar herhangi bir bilgiye ulaşamadıklarını kaydeden Ali Çelik, “Yemek verileceği söylenen akşamın gündüzünde Müdürlük’e gittim. ‘Biz nasıl geleceğiz’ diye sormaya kalmadı, ‘Muhtarım, sizin mahalleyi çıkardık’ dediler. Ben ‘Bu nasıl olur’ deyince de ‘İzah edelim’ dediler ama izah edemediler” diye konuştu.
“ÇAĞIRIRKEN HABER VERİLİYOR”
Çelik, “Bizim amacımız, Müdürler’le ya da diğer yetkililerle aynı sofrada yemek değil. Aç, açık değiliz. Ama madem böyle bir teklif Müdürlük’ten geldi, biz de Müdürlük’e karşı yüzümüz ak olsun diye mahallemizde bunu duyurduk. Neticede Müdürlük, bizim yemek listesinden çıkarıldığımızı, bize bildirmedi bile. Neden çağrıldık, neden listenin dışında kaldık. Çağrılırken haber veriliyor, liste dışındayken haber verilmiyor” diye sordu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme