Onbir Ayın Sultanı! Hoşgeldin – Kocatepe Gazetesi

Müminler dün gece 2016 yılı Ramazan-ı Şerif’inin ilk teravih namazını kılarken, bu sabah kalkılan ilk sahurla ilk oruç tutuluyor. Afyonkarahisar’da ilk sahur saat 03.36’da kesilirken, ilk orucun iftarı 20.28’de yapılacak. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi 1 Temmuz Cuma günü idrak edilirken, Ramazan Bayramı’nın 1. günü 5 Temmuz Salı günü kutlanacak. (Kocatepe Haber Merkezi) [&hellip]

Müminler dün gece 2016 yılı Ramazan-ı Şerif’inin ilk teravih namazını kılarken, bu sabah kalkılan ilk sahurla ilk oruç tutuluyor. Afyonkarahisar’da ilk sahur saat 03.36’da kesilirken, ilk orucun iftarı 20.28’de yapılacak. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi 1 Temmuz Cuma günü idrak edilirken, Ramazan Bayramı’nın 1. günü 5 Temmuz Salı günü kutlanacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Ramazan bereket getirsin

İslam Alemi’nin hasretle ve coşkuyla beklediği Ramazan ayı geldi.
Ramazan ayı münasebetiyle kent protokolü de kutlama mesajları yayınladı

Ramazan ayı dolayısıyla yayınlanan mesajlarda paylaşma duygularının ön plana çıkması gerektiği vurgulandı. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, “Oruç sadece aç kalmak değil, bizlere Allah’ın yasakladığı şeylerden, yalandan, gıybetten ve her türlü kötülükten arınma ve uzak durma fırsatı vermektedir” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, “Bu ay boyunca hakkın, hukukun, yetim malı yememenin, başkasının malına el uzatmamanın içselleştirilmesi gerekiyor. Birlik, beraberlik, paylaşma ve yardımlaşma duygularımız bu ayda doruğa ulaşacak. Umarız, Ramazan’da edinilen alışkanlıklar, Ramazan’dan sonra da devam eder” ifadelerini kullandı.
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, “İslam’ın 5 şartından biri olan oruç tutmanın güzelliğini, huzurunu tekrar yaşayacağız. Ramazan ayı bereketin, manevi duyguların ön plana çıktığı en müstesna aydır. Bu ay içinde ayrıca Kadir Gecesini kutlayacağız. Yüce kitabımızın bu ayda iki cihan serveri Peygamber Efendimize indirildiği için ayrı bir mutluluk yaşıyoruz” dedi.
    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’da, Ramazan Ayı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. On bir ayın sultanı olan ve Müslümanların büyük bir özlemle beklediği Ramazan-ı Şerif’in tüm bereketi ile yüreklere mutluluk ve manevi coşkular getirdiğini ifade eden Başkan Burhanettin Çoban, “İnsanların hem ibadetlerini daha yoğun olarak yerine getirdikleri hem de ihtiyaç sahiplerinin halini daha iyi anlayarak daha çok yardım eli uzattıkları bu ay, paylaşma ve dayanışmaya vesile olan müstesna bir zamandır” diye konuştu.
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Ramazan ayının kardeşlik bağlarının güçlendiği en önemli ay olduğunu ifade etti. Yurdunuseven, “Dünyada iyilik yapanlara iyilik ve fazlası vardır. Ramazan bizi iyilerden kılmaya, bize iyilik getirmeye, iyiliği yeryüzünde egemen kılmamıza yardımcı olmaya gelir” dedi.  
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Demirkırkan, “Gösterişli sofralara aktarılacak kaynaklar yerine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla birlikte iftar sofralarına oturmak, vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları gıda ürünlerini temin etmek, bu ayın anlamını ve güzelliğini bir kat daha artıracaktır” dedi. Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Müslüman aleminin büyük bir özlemle beklediği Ramazan-ı Şerif’in tüm bereketi ile yüreklere mutluluk ve manevi coşkular getirmesini temenni etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme