• Haberler
  • Genel
  • Onardıkları okulda kütüphane kuracaklar – Kocatepe Gazetesi

Onardıkları okulda kütüphane kuracaklar – Kocatepe Gazetesi

Toplum Gönüllüleri Vakfı Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü, Anıtpark’ta çadır kurarak kitap toplama kampanyası başlattı. Kampanya çerçevesinde Nisan ayına kadar 4 bin kitap toplanması hedefleniyor Toplum Gönüllüleri Vakfı Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü, örnek bir çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor. Nisan ayına kadar bir kampan-ya yürütecek olan gönüllüler, Nisan ayında Sandıklı’da, adı henüz belirlenmeyen bir okulu onarıp kütüphanesini oluşturacaklar.3 günde [&hellip]

Onardıkları okulda kütüphane kuracaklar

Toplum Gönüllüleri Vakfı Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü, Anıtpark’ta çadır kurarak kitap toplama kampanyası başlattı. Kampanya çerçevesinde Nisan ayına kadar 4 bin kitap toplanması hedefleniyor

Toplum Gönüllüleri Vakfı Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü, örnek bir çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor. Nisan ayına kadar bir kampan-ya yürütecek olan gönüllüler, Nisan ayında Sandıklı’da, adı henüz belirlenmeyen bir okulu onarıp kütüphanesini oluşturacaklar.
3 günde 250 kitap topladılar
Toplum Gönüllüleri Vakfı Afyonkarahisar İl Koordinatörü Nalan Sarıbaş, “Bu yıl kitap toplama projemizi biraz farklılaştırdık. Kitap Okuma ve Toplama Projemiz için Anıtpark’ta 7-11 Aralık 2011 tarihleri arasında çadır kurduk. Nisan ayına kadar devam edecek bu projemiz için belirli kitap toplama noktaları oluşturacağız ve Nisan ayında diğer üniversitelerden gelecek olan 30 arkadaş ile beraber Sandıklı’da şu anda belirlemediğimiz bir köy okulunu baştan sona onarıp bir kütüphane oluşturacağız. Şimdiye kadar 250’ye yakın kitap topladık ve amacımız 4 bin kitap toplamak” dedi.
Genç Gönüllüler
Kulübü de etkin
Afyonkarahisar’da il bazında ve üniversite bazında çalışmalar yürüttüklerini belirten Sarıbaş, “Afyon TOG üniversite bünyesinde Genç Gönüllüler Kulübü olarak Afyonkarahisar yerelde Toplum Gönüllüleri Vakfı olarak faaliyet yürütyoruz. Afyon TOG olarak amacımız yereldeki sorunları genç arkadaşlar ile sosyal sorumluluk projeleri yazarak gidermeye çalışmak. Afyonkarahisar’da 3 yıldır gerçekleştirdiğimiz bu yıl da en kısa sürede başlayacağımız ‘Nesilden Nesile Projesi’ni de yürütüyoruz. Bu proje, köy okullarından gelen ilköğretim seviyesindeki öğrencilere sosyal aktivite ile birlikte Gençlik Haftası kutlamaları, kitap okuma eylemleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Erkeklik İstisnai Bir Durumdur sergisini, kitap toplama kampanyasını gerçekleştirdik” diye konuştu.
25 bin genç,
800 proje
Vakıf’ın 2002’den bu yana faaliyet yürüttüğünü belirten Sarıbaş, şöyle devam etti:
“Toplum Gönüllüleri Vakfı 2002 Aralık ayında kuruldu, Vakıf, gençlerin gönüllü olarak sosyal sorumluluk çalışmalarına katılmasına sağlayarak kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyor. Her sene 90’ı aşkın üniversite kulübü bünyesinde yaklaşık 25 bin gencin 800’ü aşkın proje ve etkinliğini hayata geçirmesini desteklemek için, gönüllük, proje yönetimi, insan hakları, sosyal haklar, üreme hakları, sağlık okur yazarlığı ve örgüt yönetimi gibi konularda eğitmen eğitimleri ve diğer akran eğitimlerini gerçekleştiriyor.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme