• Haberler
  • Genel
  • Ön seçimde ipi Olgun, Arabacı ve Acar göğüsledi

Ön seçimde ipi Olgun, Arabacı ve Acar göğüsledi

İYİ Parti Milletvekili aday adaylarının katıldığı ön seçim sonuçlarına göre parti üyelerinden en fazla oyu alan ilk üç milletvekili aday adayı Av. Hakan Şeref Olgun, Dr. Mustafa Enis Arabacı ve Saffet Acar oldu İYİ Parti Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi'nde (SKM) ve ilçelerde 2 Nisan 2023 Pazar günü 9.00-16.00 saatleri arasında 21 Milletvekili aday adayından 20'nin [&hellip]

İYİ Parti Milletvekili aday adaylarının katıldığı ön seçim sonuçlarına göre parti üyelerinden en fazla oyu alan ilk üç milletvekili aday adayı Av. Hakan Şeref Olgun, Dr. Mustafa Enis Arabacı ve Saffet Acar oldu

Haber

Haber

İYİ Parti Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi’nde (SKM) ve ilçelerde 2 Nisan 2023 Pazar günü 9.00-16.00 saatleri arasında 21 Milletvekili aday adayından 20’nin katıldığı ön seçim düzenlendi.
İLK 3’TE OLGUN
ARABACI ACAR VAR
İYİ Parti üyeleri mecliste milletvekili olarak görmek istedikleri aday adaylarının isimlerini sırasıyla 6 kişiye oy verecek şekilde işaretleyerek kapalı zarf ile sandığa attı. Seçim Koordinasyon Merkezi girişinde milletvekili aday adayları oy kullanacak üyeleri karşılayarak destek istedi. Demokrasinin büyük bir örneğini sergilediklerini ifade eden İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu da, tüm aday adaylarına başarılar diledi. Aldıkları oy ile ilk ona giren isimler: Av. Hakan Şeref Olgun 2.553 oy, Dr. iş insanı Mustafa Enis Arabacı 2.275 oy, Saffet Acar 1.282 oy, Okşan Ulusoy Efe 1.193 oy, Gönül Ar Güngör 934 oy, İbrahim Acar 872 oy, Kadir Münir Pehlivanoğlu 764 oy, Sebahat Demircigediği 546 oy, Münevver Nilgün Seçen 473 oy, Havva Satılmış 453 oy.
AFYON’DA ŞEFFAF VE GÜZEL
BİR ÖN SEÇİM YAPILDI
Ön seçim sonuçlarını İYİ Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Danışmanı Ömer Karakaş açıkladı. 28. Dönem milletvekili adaylığı belirlemesiyle ilgili Türkiye genelinde 15 ilde ön seçim yapma kararı aldıklarını belirten Karakaş, “Ön seçim kararı aldığımız illerimizden biride Afyon’du. Afyon ilimizde de tüm üyelerimizin katılımıyla bir ön seçim gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Afyon il teşkilatımız son derece şeffaf, demokratik, çok güzel bir ön seçim gerçekleştirdiler. Gerçekten titizlikle hazırlanmış bir sistemde ön seçimimizi tamamladık. Ben il başkanımızla birlikte bugün bütün ilçeleri dolaştım. Oradaki yapılan ön seçimlerin adaletli, şeffaf ve demokratik olup olmaması olmadığıyla alakalı incelemelerde bulunduk. Sonuç itibariyle sıkıntısız, çok güzel bir ön seçimi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Seçim sonuçlarımız çıkmıştır ve bu sonuçlara göre birinci sırada Hakan Şeref Ongun, 2 bin 553 oy, Mustafa Enis Arabacı ikinci sırada 2 bin 175 oy, üçüncü sırada Saffet Acar bin 282 oy, dördüncü sırada Okşan Ulusoy Efe bin 193 oy, beşinci sırada Gönül Ağar Güngör 934 oy, altıncı sırada İbrahim Acar 872 oy, yedinci sırada Kadir Münir Pehlivanoğlu 764 oy almıştır. Sekizinci sırada Sebahattin Demircigediği 546 oy, dokuzuncu sırada Münevver Nilgün Seçen 473 oy, onuncu sırada en genç adayımız aday adayımız Havva Satılmış 453, onbirinci sırada Mustafa Baştuğu 418 oy, on ikinci sırada Mehmet İnkaya 384 oy, onüçüncü sırada Kemal Dere 327 oy almıştır. Ondördüncü sırada Nur Pektaş 304 oy almışlardır. Onbeşinci sırada Rabia Özkınık 298, onaltıncı sırada Müjdat Kayayerli 207 oy almıştır. Onyedinci sırada Bayram Demir 123 oy almıştır. Onsekizinci sırada 161 oy, on dokuzuncu sırada Haşmet Mesut Özsoy, 78 oy, yirminci sırada Uygur Temizer 62 oy almıştır.” dedi.
9 NİSAN 2023 TARİHİNDE
ADAYLAR NETLİK KAZANACAK
Karakaş sözlerini şöyle tamamladı: “Sonuç itibariyle biz burada bir temayül yaptık. Sonuçlar bu şekildedir. 9 Nisan 2023 tarihine kadar adayların isimleri Yüksek Seçim Kuruluna verilinceye kadar bu arkadaşlarımızın tamamı yine milletvekili aday adayı statüsündedir. 9 Nisan 2023 tarihinden sonra bu arkadaşlarımızın adaylıkları netleşecektir.” ifadelerine yer verdi.
AFYON TEŞKİLATI DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞADI
İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, ön seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından şöyle konuştu: “2 Nisan 2023 tarihi yani ilimizde partimizin milletvekili aday adaylarımız için yaptığı ön seçim bir milattır. İYİ Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatı bir demokrasi şöleni eşliğinde ön seçim çalışmaları başarıyla tamamlamıştır. Tüm teşkilat mensuplarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar, Afyonkarahisar İl Başkanlığı bir şeyi başarmıştır. Kardeşler arasında yapılan seçimde hiçbir kardeşini bu yarıştan geri tutmamıştır. Hepsini gönüllemiştir. Hepsiyle var olmak istemiştir. Bu yolda hepsiyle beraber yürümek istemiştir. Dolayısıyla İYİ Parti İl Başkanı olarak her zaman söylediğim gibi Afyonkarahisar’da bugünden itibaren 14 Mayıs seçimlerinin açık ara galip olacaktır. Bu sonuçlar bunu göstermektedir. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Afyonkarahisar’ımıza Türkiye’mize milletimize hayırlara vesile olsun. İnşallah bundan sonraki süreçte ki işimiz; Millete hizmet yolunda vekil adaylarımızı en yüksek oyla Ankara’ya göndermektir. İnşallah onu da başarırız diyorum.”
İYİ PARTİYİ AFYON’DA BİRİNCİ YAPMA MÜCADELESİ VERİLECEK
Ön seçimden en yüksek oyu olarak birinci sırada çıkan Av. Hakan Şeref Olgun şunları kaydetti: “İki yıl önce çıktığım siyasi yolculukta partimizin düzeneldiği ön seçimde ipi birincilikle göğüslemenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu yolda şahsıma güvenen, bana oy veren, vermeyen tüm teşkilat mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Artık bugün parti içi yarışımız bitmiştir. Bundan sonra tüm adaylarımız el ele vererek İYİ Parti’yi Afyonkarahisar’da birinci parti yapmanın mücadelesini vereceğiz. Ben bu sebeple tekraren tüm Afyonkarahisar kamuoyuna ve İYİ Parti’mizin tüm mensuplarına sonsuz şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.”

Bakmadan Geçme