Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

OMURGALI DURUŞA HAKKIMI HELAL ETTİM

Burcu Aydın 12 Ocak 2017 Perşembe 12:27:08
 

Bilindiği üzere Afyonkarahisar’ın seçimle göreve gelen MHP İl Başkanı Sayın Raşit Demirel ve il yönetim kurulu üyeleri parti genel merkezi tarafından görevden alındı. Sonucun başta  MHP camiası olmak üzere memlekete hayırlı olmasını diliyoruz.
Gazetemizin sütunlarında Sayın Demirel’in konuyu değerlendirdiği, işin bu raddeye nasıl vardığını anlattığı röportajda detaylarıyla konu anlatılmaktadır. Merak eden, ilgi duyan, bilgi edinmek isteyen bu röportajı okuyacaktır.
Her hafta Perşembe günü mutat olarak İl Başkanlığında düzenlenen sondan bir önceki basın toplantısını gazetimiz adına takip eden muhabir bendim. İl eski Başkanı Sayın Raşit Demiel’e anayasa değişikliği konusundaki fikir ayrılıklarının teşkilatlardaki karşılığını sordum. Sağ olsun kendisi cevaplandırdı. Ama; Dürüstlük abideleri, güven timsallerinin ileri sürdüğü gibi ÇAY SOHBETİNDE DEĞİL!!! Ses kayıt cihazları ve kameraların açık olduğu sırada. “Of the record” bir durumda değil. Buna özellikle vurgu yapıyorum.
Basın toplantısının yayınlanmasının ardından Raşit Demirel’in beyanından rahatsızlık duyulması, Sayın Demirel’in kendi ifadesi ile ardından çok daha sert bir açıklama yapmasının da tesiriyle istifa  fitilini ateşleyen süreç başlıyor.
Bu duruma çeki düzen vermeye çalışan bir zatı muhteremin “Başkanım tekzip yayınlatalım. İnkar edin, ben öyle söylemedim” telkinine rağmen Raşit Demirel, ‘İnkar edemem ben yazılanların hepsini söyledim’ ifadesi ve sonuç herkesin malumu. Hatta flaş isminin daha flaş önerisi Demirel’in toplantıdaki konuşmalarından sadece belli bir bölümün cımbızlandığı yönünde olduğunu yine MHP camiasından öğreniyoruz.
MHP’nin görevden alınan İl Başkanı Raşit Demirel’in son basın toplantısında kendine göre durumu toparlamak adına konuşmalar içerisinde ‘cımbızlama’ yapıldığı hatta Nasreddin Hoca hikayesi ile hicvettiği durumla ilgili hoca hikayesinin yazılmadığından dem vurmuştu. Ancak Allah için “Ben demedim, ben söylemedim” gibi gayri ahlaki çirkin bir inkara yönelmedi. İşte bu nedenledir ki omurgalı duruşu, sözünü yememesi, aman pozisyonu koltuğu koruyalım kaygısı göstermemesi nedeniyle ben kendisine hakkımı canı yürekten helal ettim. Raşit Demirel, kendine yakışanı yaptı sağ olsun. Zaten her türlü ses ve görüntü kaydı da mevcuttur. Sayın Demirel, bir an için bile dedim mi, demedim mi, bilemedim gibi çamura yatmayı tercih etmeden mertçe ben bunları söyledim demiştir.
Sözün özü; Çok partili demokratik hayatta seçimle gelen yönetim kurulu üyelerinin ve yönetim başının farklı düşüncesinin sözlü ifadesi “Bizimle değilsin” sonucunu doğurdu. Bu ucuz oyunda figürasyonda dahi olmamakla beraber röportajı okuyanın farkına varacağı üzere anayasal değişiklik hususunda yönetim kurulunun başının bihaber ve kaderiyle baş başa bırakılması da ayrı bir garabet.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti