Ömrü gurbette geçti, Afyon sahip çıktı

Ömrünün yarısını memleketi Rize'den uzakta geçiren, doğuştan elleri ve ayakları olmayan 52 yaşındaki Halit Bayar'a Afyonkarahisar Belediyesi sahip çıktı. Gazeteniz Kocatepe Bayar'a sahip çıkılması için çağrıda bulunmuştu. Anne karnında 'Bebek düşsün' diye alınan ilaçlardan etkilenen, bu nedenle gıdasız kalıp engelli olarak doğan Halit Bayar, tam 52 yıldır hayata tutunuyor. Ailesinin sahip çıkmadığı Bayar, 27 yaşında [&hellip]

Ömrü gurbette geçti, Afyon sahip çıktı

Ömrünün yarısını memleketi Rize’den uzakta geçiren, doğuştan elleri ve ayakları olmayan 52 yaşındaki Halit Bayar’a Afyonkarahisar Belediyesi sahip çıktı. Gazeteniz Kocatepe Bayar’a sahip çıkılması için çağrıda bulunmuştu.

Anne karnında “Bebek düşsün” diye alınan ilaçlardan etkilenen, bu nedenle gıdasız kalıp engelli olarak doğan Halit Bayar, tam 52 yıldır hayata tutunuyor. Ailesinin sahip çıkmadığı Bayar, 27 yaşında çıktığı memleketi Rize’den sonra 40 vilayet gezdi. Pişmaniye satarak, tartı ile vatandaşları tartarak geçimini sağlamaya çalışan Bayar, Isparta’da kendisine sahip çıkılmayınca, soluğu Afyonkarahisar’da aldı.
BELEDİYE-SYDV İŞBİRLİĞİ
Yaklaşık 1 ay önce Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret eden Halit Bayar, Çoban’ın talimatıyla bir prefabrik eve sahip oldu. İkametini de aldıran Bayar, Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın girişimiyle engelli maaşına kavuştu. Vakıf, Bayar’ın Belediye tarafından tahsis edilen prefabrik evine mobilya alması için nakdi yardımda bulundu.
ENGELLİ VATANDAŞ
İÇİN TADİLAT YAPILDI
Halit Bayar için Sahipata semtinde tahsis edilen prefabrik ev, törenle açıldı. Törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Salih Akbaş ve SYDV Müdürü Süleyman Arı katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Afyonkarahisar Belediye Başkanı 1 ay önce Halit Bayar kardeşimiz bizi ziyarete geldi. İçerisinde müthiş bir yaşama enerjisi var. Biz size bir ev hazırlayalım dedim. İkamettgahını Afyonkarahisar’a aldı. Biz de bu prefabrik evi, kendisinin kullanabileceği şekilde tasarladık” dedi.
“25 YILDIR GURBETTEYİM”
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, böyle bir hayır işine imza atanları kutladığını belirtirken SYDV Müdürü Süleyman Arı da Bayar’ın 376 lira engelli maaşı alacağını söyledi. Doğuştan engelli Halit Bayar ise, “25 yıldır gurbet hayatı yaşıyorum. Her ile gidiyorum, terazim var tartı işi yapıyorum, pişmaniye satıyorum. Isparta’dan buraya geldim, kısa süre kaldım. Afyon yakın olduğu için buraya geldim. Burada Belediye Başkanı bana sahip çıktı. Engelli maaşı bağlandı. Eşyalarımı almak için bin 500 lira para verildi 2 bin 800 liralık. Ailem beni dışladı. 40 memleket gezdim. Doğuştan anne ilaç kullanmak için 4 aylıkken düşürmeye kalkıyor. Düşmüyorum, gıdasızlıktan bu hâle geliyorum” ifadelerini kullandı.
VAN’DA KULLANILMIŞTI
Halit Bayar’a tahsis edilen prefabrik evin, Van Depremi’nin ardından Afyonkarahisar’a getirilen konteynırlardan olduğu belirtildi. Prefabrik ev, 1+1 özelliğine sahip. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme