Ömer Termal'den tatilcilere tarih turu

Misafir ettiği konuklarını Afyonkarahisar'ı tanıtma amacıyla Kocatepe ve Frig Vadisi'nde 'tarihi yerler turuna' çıkaran Ömer Termal, geziyle hem Cumhuriyet'in 89'uncu kuruluş yıldönümünü farklı bir etkinlikle kutlama, hem de Afyonkarahisar'ı tanıtma fırsatı buldu ÖMER TERMAL'DEN GEZİLİ 29 EKİM KUTLAMASIBayram tatili için çeşitli şehirlerden gelen misafirlere unutulmaz bir tatil yaşatmanın yanı sıra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı farklı [&hellip]

Ömer Termal’den tatilcilere tarih turu

Misafir ettiği konuklarını Afyonkarahisar’ı tanıtma amacıyla Kocatepe ve Frig Vadisi’nde ‘tarihi yerler turuna’ çıkaran Ömer Termal, geziyle hem Cumhuriyet’in 89’uncu kuruluş yıldönümünü farklı bir etkinlikle kutlama, hem de Afyonkarahisar’ı tanıtma fırsatı buldu

ÖMER TERMAL’DEN
GEZİLİ 29 EKİM KUTLAMASI
Bayram tatili için çeşitli şehirlerden gelen misafirlere unutulmaz bir tatil yaşatmanın yanı sıra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı farklı bir etkinlikle kutlamayı amaçladıklarını ifade eden Ömer Termal İşletme Müdürü Nureddin Ayyıldız, ‘Cumhuriyetin Kazanıldığı Topraklar’ olan Kurtuluş Savaşı’nın geçtiği tarihi mekanlarla, FrigVadi’sine geziler düzenlediklerini anlattı. Geziye, bayram tatilini Ömer Termal’de geçiren tatilcilerin yanı sıra Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr. Selahattin Yaman, İcra Kurulu Başkanı Şeyma Yaman, Müdür Nureddin Ayyıldız ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Songül Talaş katıldı.
İLK DURAK TARİHİ SOKAKLAR
Tarihi yerler turuna ilk olarak Afyonkarahisar’ın tarihi sokaklarından başlayan Ömer Termal misafirleri Karahisar Kalesi güzergahında bulunan tarihi sokakları gezdi. Restore edilmiş evleri gezen misafirler daha sonra Millet Hamamı’nı gezdi. Vatan şairi Namık Kemal’ın annesinin de mezarının bulunduğu Mevlevi Camii ve Müzesi’ni de ziyaret eden konuklar burada Mevlevilik hakkında bilgi aldı. Ulu Camii’yi de gezen otel müşterileri, tarihi sokakların ardından Frigyalılar ve Hitit zamanından kalma anıt ve heykellerinde bulunduğu, Afyonkarahisar müzesinin gezini de gezdi.
KURTULUŞ SAVAŞI’NIN TAKTİĞİNİ
KOMUTA YERİNDE ÖĞRENDİLER
Kent merkezinin ardından Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın başladığı yer olan Kocatepe’ye giden Ömer Termal misafirleri, Kurtuluş Savaşı’nın stratejisini ve izlenen taktikleri yerinde öğrendiler. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ünlü heykeli önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği Başkanı Rıfat Yağmur’un rehberlik ettiği Ömer Termal misafirleri Yunan ve Türk cephesinin konumlandığı yerleri, ilk top atışlarının yapıldığı bölgeyle Türk Ordusu’nun taarruz etitği alanı canlı olarak görme ve öğrenme fırsatı buldu.
FRİG VADİSİ’NE HAYRAN KALDILAR
Kocatepe’nin ardından Frig Vadisi’ne giden Ömer Termal misafirleri Frigler’in bin yılı aşkın bir süre konakladığı kaya yerleşimlerini gezdi. Frig’de ilk olanak kaya kilisenin de bulunduğu Ayazin’e giden misafirler yeni mezarlarla eski mezarların bir arada bulunduğu beldeyi çok beğendiler. Ayazini’nin evleri ve sokaklarının da hoş bir görünümü olduğunu ifade eden tatilciler, Yunan askerlerinin işgal yıllarında kullandığı ve içlerine yazılar yazdıkları mağaraları şaşkınlıkla gezdiler. Ayazini Beldesi’nin ardından Emre Gölü’ne giden misafirler Frig Vadisinin tarihi yapılarıyla durgun ve temiz bir suya sahip emre Gölü’nün harika bir birliktelik oluşturduğunu vurguladılar. Emre Gölü’nün ardından sırasıyla Döger Kervansaryı, Askıtaş, Arslankaya, Yılantaşve MemeçKayalıkları’nı da ziyaret eden Ömer termal misafirleri, Frig vadisinin bu ünlü eserlerini hayranlıkla izlediler.
AFYON’DA BU KADAR
ZENGİNLİK OLDUĞUNU
BİLMİYORDUM
Tatil için Afyonkarahisar’ı ve Ömer Termal’i tercih ederken Kurtuluş Savaşı’nın kazanıldığı yerleri görme imkanı olacağının aklından bile geçmediğini anlatan otel misafirlerinden Mehmet Kurt, Kurban Bayramı tatiliyle birleşen Cumhuriyet Bayramı’nı tatilde kutlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Ömer Termal yönetimi ve personeline duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Kurt, “Afyonkarahisar’da bu kadar zenginlik olduğunu bilmiyordum. Ben sadece termal özelliklerini biliyordum. Ancak burası hem yakın tarihimin hem de Osmanlı ve önceki dönemlere ait tarihi pek çok yapı ve yere sahipmiş. Örneğin Afyonkarahisar’ın Mevlevilikte bu kadar önemli bir nokta olduğunu bilmiyordum. Yine muhteşem Frig Vadisi yapılarından da habersizdim. Tüm dostlarına Afyonkarahisar ‘a ve Ömer Termal ‘e gitmeleri hususunda tavsiye edeceğim.” dedi.
AMACIMIZ AFYONKARAHİSAR’I
EN İYİ ŞEKİLDE TANITMAK
Ömer termal misafirleri için zaman zaman geziler düzenlediklerini anlatan Ömer termal İşletme Müdürü Nureddin Ayyıldız, her zaman yaptıkları gezilerin yanı sıra Cumhuriyetin Kuruluşunun 89’uncu yılına yakışır bir gezi organize etmeyi planladıklarını anlatan Otel İşletme Müdürü Nureddin Ayyıldız, konuklarının gördükleri tarihi yerlerden çok etkilendiklerini aktardı. Benzer organizasyonlara devam edeceklerini ifade eden Müdür Ayyıldız, “Amacımız Afyonkarahisarımız’a gelen misafirlere şehrimizi en iyi şekilde tanıtmak. Biz memnuniyetle ağırladığımız, ilimizi iyi tanıttığımız her misafirimizin, Afyonkarahisar’a 10 hatta 100 misafir olarak geri döneceğine inanıyoruz. Misafir memnuniyeti turizmin en önemli temel taşlarından biriyiz. Misafir memnuniyeti amacıyla gece gündüz uğraşırken, Afyonkarahisar’a gelen ve gelecek insanlara bu şehrin sadece termalden ibaret olmadığını da göstermek istiyoruz. Bu şehrin tarihinden mutfağına, hediyelik eşyalarından termaline kadar pek çok avantajı bulunuyor. Biz bunları ne kadar iyi anlatırsak Afyonkarahisar o kadar yıldızlaşır” şeklinde konuştu.
BU FAALİYETLER BİZİM
İÇİN SOSYAL SORUMLULUK
Afyonkarahisar’ın tarihi yerlerinin ve turizm potansiyelinin Türkiye ‘ye tanıtmayı hedeflediklerini kaydeden Ömer Termal Otel İşletme Müdürü Nureddin Ayyıldız sözlerini şöyle sürdürdü, “Afyonkarahisar’ın tarihi ve turistik değerlerini duyurmalıyız. Bu tarihi ve kültürel etkinlikleri organize edip faaliyete geçirmeyi sosyal sorumluk olarak benimsiyoruz. İlimizin turizminin gelişmesi ve kalitesinin artması benzer faaliyetlerin de sayısının artması gerekiyor. Bu yıl Cumhuriyet Bayramı nedeniyle özel bir önem ve programla hazırladığımız gezimize, pek çok misafirimiz katıldı. Konuklarımın tarihi yerlere gösterdiği ilgi bizi oldukça memnun etti. Hem tarihi yerler gezilerimizi hem de yeni farklı organizasyonlarımızı sürdüreceğiz. Müşteri memnuniyeti ve ilimizi tanıtma noktasında elimizden ne gelirse yapmaya hazırız” (Kocatape)

Bakmadan Geçme