Ömer Kaplıcası'ndaki Tarihi Yapı Yıkılmak Üzere

Termalin başkenti Afyonkarahisar'da bu unvana yakışmayan bir görüntü ile karşılaşıldı. Ömer Kaplıcası'ndaki tarihi yapının yıkılmak üzere olduğu ortaya çıktı

Termalin başkenti olarak nitelendirilen Afyonkarahisar’da bazı termal tesislerdeki ilgisizlik tepki topluyor. Ömer Kaplıcaları’na giden vatandaşlar, karşılaştıkları manzara dolayısıyla hayrete düştü. Ömer Kaplıcası’ndaki tarihi odaların yıkılmaya yüz tuttuğunu ifade eden vatandaşlar, “Ömer Kaplıcaları’nda Cumhuriyetin ilk yıllarında Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan misafir odaları son yıllarda yıkılmaya terk edildi. 100 yıla yaklaşan mimarisi ile, taş işçiliği ile göz dolduran tarihi kaplıca odalarının çatıları akmış, sıvaları dökülmüş, yerler yarılmış, kapı-pencereleri yok. Adeta yolgeçen hanına dönmüş.

Aslına uygun restore edilerek asıl sahibi olan halkın kullanımına açılması gereken tarihi yapının yakında yıkılması kaçınılmaz” dediler.

RESTORE EDİLMELİ

Vatandaşlar, “Mülk sahibi olan Afyonkarahisar Valiliği (İl Özel İdaresi) tarafından 1998 yılında Afyonkarahisar Ticaret Borsası’na kiralanan kaplıcadaki otel, havuz, villa gibi tesisler daha sonra 3’üncü şahıslara kiralandı. Bu kaplıcayı kiralayan işletmenin ve Borsamız bu tarihi yapıya aciliyetle sahip çıkmalı. Valiliğimiz de kaplıcayı kontrol etmeli ve denetlemeli” ifadelerini kullandılar.

Haber

Haber

Bakmadan Geçme