• Haberler
  • Gündem
  • Ömer Halisdemir’in ismi yaşayacak – Kocatepe Gazetesi

Ömer Halisdemir’in ismi yaşayacak – Kocatepe Gazetesi

15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminin başarısız olmasında, kahraman şehit Ömer Halisdemir büyük bir kahramanlık örneği göstererek büyük pay sahibi olmuştu. Cuntacıların stratejik konumdaki Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmesini darbeci generali başından vurarak engelleyen Astsubay Ömer Halisdemir, darbeciler tarafından şehit edilmişti.Ülkenin bekasında bu kadar büyük rol oynayan kahraman şehidimize minnettar olduklarının altını [&hellip]

15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminin başarısız olmasında, kahraman şehit Ömer Halisdemir büyük bir kahramanlık örneği göstererek büyük pay sahibi olmuştu. Cuntacıların stratejik konumdaki Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmesini darbeci generali başından vurarak engelleyen Astsubay Ömer Halisdemir, darbeciler tarafından şehit edilmişti.
Ülkenin bekasında bu kadar büyük rol oynayan kahraman şehidimize minnettar olduklarının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da “Bakanlık olarak şehidimizin Aziz hatırasını yaşatmak için çalışmalar yapıyoruz. Şehidimizin memleketi olan Niğde’de Ömer Halisdemir adına bir hatıra ormanı oluşturduk. Şimdi ise Antalya’da Gazipaşa Yeniköy ve Alanya Çamlıca mahallelerini bağlayan ve hizmete aldığımız köprüye şehidimizin ismini verdik. Böylece kahraman şehidimizin adı sonsuza kadar yaşayacak” değerlendirmesinde bulundu.
Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Köprüsü, Koca Evli-Burhan Dere ile Maarif-Bağlı Koyak yollarını birbirine bağlayan gidiş ve geliş olmak üzere 25 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğinde inşa edilerek ulaşıma açıldı.
Köprü, yaklaşık 750 nüfuslu Gazipaşa Yeniköy Mahallesi ile yaklaşık 1200 nüfuslu Alanya Çamlıca Mahallelerini birbirine bağlıyor, dolayısıyla bu iki mahallenin Alanya ve Gazipaşa ilçeleri ile irtibatı kuruluyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme