Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ÖLÜ BİZİM ALLAH RAHMET EYLEYE

Mehmet Şenkaya 17 Şubat 2017 Cuma 12:06:58
 

İllerin arazi genişliği yönünden Türkiye’nin 13. büyüklükteki ili olmasına karşın merkezde nüfus yoğunluğu belirli yerde toplanmış, İnsana rehavet veren Parklar ve geniş yollar açısından cimri davranılmış. (Yeni imara açılan yerler de dâhil )  projede siteler, büyük apartmanlar arasında dar tutulmuş caddeler, küçük ve kopuk yeşil alanlar yer almıştır.
Afyon Belediyesi Halk Otobüsümüz Alpaslan Türkeş Köprüsünden Mecidiye Caddesine girdi. Asfalttan parke yola geçişimiz; vibrasyon ( titreşim) motoru vari bir sesle kendini gösterdi. Eski at arabası üstünde seyir eder gibi araçların iki yana park ettiği dar bir caddede yol alırken, durak olmadığı halde yolun ortasında durduk. Önümüzdeki minibüs yolcu aldı. Trafik akışı akamete uğradı. Az gittik mağazaya eşya indiren kamyonu usuletle geçtik. Cep olmayan iki tarafa park edilmiş dar yolda araç kullanana Allah sabır versin.
Toki Deprem evleri gibi Toplu Konutlar kalender vatandaşın mali yükü taşıyamayacağı zorlukla ulaşabileceği alanlara yapılıyor. Evsiz, mekânsız imkânsız kalmış kişiye sıkıntı ve eziyet. Bu nasıl yardımdır, varın siz düşünün. Şehir merkezi yerleşim alanı içinde; Olucak, Taşpınar, Çavuşbaş, Yukarı Pazar gibi mahalleleri Toki ya da Kentsel Dönüşüm Projesi altında düzenleyerek halka  katlı apartmanlar tahsis edilebilir. Vatandaşın insanca yaşamasını sağlama imkanı varken, yaşadığı yeri; tarihi bina, sit alanı ilan ederek; eski bina, kirli hava içinde ısınması, barınması zor ve olumsuz şartlar altında hayat sürdürmeğe mecbur bırakmak yanlış oluyor.
Şehir Trafiği bozuk, düzeltecek öğretim üyelerine başvuruyoruz. İnsanları saygısız görüp, cezalandırma yoluyla yola getirmeye çalışıyoruz. Kaldırımda duran araçlara hepimiz kızıyor,  vasıta akışı engelli caddeyi ücretli park yaparak çıkmaza sokuyoruz. Teneffüs ettiğimiz hava kirli diyoruz. Çareyi doğalgazda arıyoruz.
Hocanın evi soyulmuş. Komşular başına toplanmış, her kafadan bir ses çıkmış.. Biri: – Hocam sen pencereyi aralıklı bırakmışsın, diğeri: – Kapıyı sürmemişsin, bir başkası: -İyi kilit takmamışsın, gibi serzenişlerde bulunmuş. Hepsini dinleyen Hoca: – Yahu komşular  tamam da hırsızın hiç mi suçu yok! Demiş.
Cumanız mübarek olsun, kalın sağlıcakla.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER