Olgunlaşma Enstitüsüne Üst Düzey Ziyaret

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Nazan Suna Alpural Afyonkarahisar Olgunlaşma Enstitüsünde incelemelerde bulundu.

Gastronomi kenti olan Afyonkarahisar’da Olgunlaşma Enstitüsünde, tarihten gelen geleneksel el sanatları keçecilik, mermercilik başta olmak üzere, giyim Şuhut ve Salar Bezi dokuması, Bayat Kilimi, yemek ve sofra kültürü ile ilgili köklü bir geçmişinden gelen tüm değerler araştırılarak orjinale uygun biçimde evrensel boyutlarda güncelleştirip, tanıtılıp gelecek nesillere aktarılması planlanıyor.

Afyonkarahisar Olgunlaşma Enstitüsünde girişimci, yenilikçi bireyler yetiştirilecek. Bu bağlamda tarihi bir binada kurulum çalışmaları devam eden Afyonkarahisar Olgunlaşma Enstitüsü inşaat çalışmalarını Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Nazan Suna Alpural ve Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Uzmanı Selma Dülger yerinde incelediler. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar ve Şube Müdürü Medeni Buğra’nın eşlik ettiği ziyarette Afyonkarahisar Olgunlaşma Enstitüsünün kuruluş sürecinden bugüne kadar yapılan ve bundan sonraki süreçte yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgiler verildi. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Alpural ve Dülger, kuruluş sürecinden itibaren çok emek harcandığını, güzel işler yapıldığını, kurumda güçlü bir uyum ve işbirliği olduğunu belirterek süreçte emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Halk Eğitim Merkez Müdürlüğünün de ziyaret edildiği program, hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile sona erdi.

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme