Olgun O Vekili Disiplin’e Sevketti

“İYİ Parti kapalı grup toplantısında Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz 'Genel merkezimiden ve odalardan Meral Akşener'in tüm fotoğraflarını kaldıralım' dedi. Bunun üzerine Meral Akşener parti genel merkezine yazı yolladı ve 'İl ve ilçelerden fotoğraflarımı kaldırın' dedi.

İYİ Parti kurucusu ve eski genel başkanı Meral Akşener, partinin il ve ilçe binalarından fotoğraflarının kaldırılmasını istediği ifade edildi. Sözcü yazarı Aytunç Erkin, sosyal medya hesabından İYİ Parti’yle ilgili çarpıcı bir konuyu duyurdu. Aytunç Erkin şunları yazdı:

“İYİ Parti kapalı grup toplantısında Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz “Genel merkezimiden ve odalardan Meral Akşener’in tüm fotoğraflarını kaldıralım” dedi. Bunun üzerine Meral Akşener parti genel merkezine yazı yolladı ve “İl ve ilçelerden fotoğraflarımı kaldırın” dedi.”

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ RIDVAN UZ’A KESİN İHRAÇ TALEBİ

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, partisinin Çanakkale milletvekili Rıdvan Uz’un disipline sevk edildiğini bildirdi.

Uz’un “tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle” disipline sevk edildiğini belirten Olgun’un X hesabından paylaştığı mesaj şöyle:

“İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan UZ, Genel Başkanımız Sayın D. Müsavat DERVİŞOĞLU tarafından, Parti Tüzüğünün kendisine verdiği yetkiye istinaden, TEDBİRLİ olarak ve KESİN İHRAÇ talebiyle Müşterek Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir.”

FOTOĞRAF KRİZİ

İYİ Parti’nin eski genel başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından partinin kapalı bir toplantısında Uz’un bir teklifi dile getirdiği öğrenilmişti.

Uz’un ziyaretten ötürü Akşener’in fotoğraflarının parti il ve ilçe başkanlıklarından indirilmesi gerektiğini söylediği, bu teklifle ilgili bilgi sahibi olan Akşener’in de partisine yukarıdaki yazıyı göndererek, “Fotoğraflarımı indirin” dediği belirtilmişti.

Bakmadan Geçme