Olgun: İkinci maç bizim sahamızda

14 Mayıs seçimine Millet İttifakı olarak iyi hazırlandıklarını söyleyen İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, 'İlk maç 21 yıllık iktidar avantajını kullanan Cumhur İttifakının kendi sahasındaydı. İkinci maç Millet İttifakı olarak bizim sahamızda.' dedi. CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, 14 Mayıs 2023 tarihinde [&hellip]

14 Mayıs seçimine Millet İttifakı olarak iyi hazırlandıklarını söyleyen İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, “İlk maç 21 yıllık iktidar avantajını kullanan Cumhur İttifakının kendi sahasındaydı. İkinci maç Millet İttifakı olarak bizim sahamızda.” dedi.

CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile Cumhurbaşkanı ilk tur seçimine Millet İttifakını kuran partiler olarak iyi hazırlandıklarını söyledi.

“AKP MİLLETVEKİLİ AFYONLULARLA ALAY ETTİ”

Hakan Şeref Olgun, seçimlere iyi hazırlanmalarına karşılık rakipleri olan Cumhur İttifakının 21 yıllık iktidar olma avantajından yararlandığını söyledi. Olgun, “Türkiye’de Millet İttifakı olarak biz bir ittifak kurduk. 14 Mayıs seçimlerine de iyi bir şekilde hazırlandık. Fakat karşımızdaki Cumhur İttifakı 21 yıllık iktidarın verdiği bir avantajla sahaya çıktı. Kendi sahalarında oynadılar. Herşeyi kullanmasına rağmen kendi sahalarında maçı kazanamadılar. Son olarak terör söylemini kullanarak PKK terör örgütünü Millet İttifakı ile ifade ettiler. O da bitti. Şimdi ikinci maç Millet İttifakı’nın evinde yani bizim sahamızda diye kabul ediyorum. Çünkü yakın zamanda basın mensuplarımız şahit oldu. AKP milletvekili dedi ki ‘Hüda Par’ın terörle ilgili bayrakla ilgili bir tek beyanını gösterin.’ dedi. Bu açıklamaları ve görüntüleri Türkiye izliyor. Bu arkadaşımız hala Afyonlu’larla alay ediyor. Bu sebeple ben diyorum ki, artık yalan dolan bitti.” dedi. “Biz Millet İttifakı olarak görevimizin başındayız. 28 Mayıs Pazar günü de tüm sandıkları istila edeceğiz. Okul bahçelerini boş bırakmayacağız.” diyen Olgun, “Millet İttifakı olarak biz bu seçimi kazanacağız diyorum. İnşallah 29 Mayıs Pazartesi günü Türkiye Cumhuriyeti’nin 13’ncü Cumhurbaşkanı’nı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“KONGRE KARARI KANUNİ ZORUNLULUK SEÇİMLE İLGİLİ DEĞİL”

Hakan Şeref Olgun, Millet İttifakının 28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde başarısız olması halinde İYİ Parti Genel Başkanlığı’nın kongreye gideceği yorumunu değerlendirdi. Olgun şöyle konuştu: “İYİ Parti olarak 2022 yılında tüm ilçe ve il kongrelerimizi tamamladık. Ancak seçimler Mayıs ayına alındığı için büyük kurultayımızı seçim sonrasına ertelemiştik. Bu kanuni bir zorunluluğumuzdu. Biz bu sebeple bir kurultay yapıyoruz. Seçimle bir bağlantısı yoktur.” >> Hayriye Caner’in Haberi

Bakmadan Geçme