Olgun: Depremzedeler Tehdit Ediliyor

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden geçen bir yıl içerisinde, açıların tazeliğini koruduğu, depremzedelerin yaralarının sarılmadığı gibi tehditlerle karşılandıklarını iddia etti.

İYİ Parti Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Türkiye’yi derinden sarsan 11 ilde büyük yaralar açan büyük depremin yıldönümünde, deprem şehitlerini rahmetle andığını belirtti.

“EŞEKTEN DÜŞEN GELSİN”

Hakan Şeref Olgun, depremin ardından bölgeye ilk gidenlerden biri olduğunu belirten Milletvekili Olgun, deprem bölgesinde yaptığı ‘İyilik Evleri’nin bir nebze olsun depremzedelere derman olduğunu ifade etti. Milletvekili Olgun, “Depremzedelerimiz ‘Eşekten düşen yanımıza gelsin, boş vaatlere karnımız tok.’ diyerek sitemlerini dile getiriyorlar. Bir yıl içinde 319 bin konut yapıp teslim edeceğiz diyenler, sözlerini yerine getiremeyince depremzedeleri tehdit etmeye başladılar. Depremzedeleri bile tehdit ediyorsunuz ya; yazıklar olsun size. Siz tehdidi bırakın da önce yapamadığınız konutların hesabını verin. Şimdi bir yıl içinde yapamadıkları konutları 2 ay içerisinde yapacağız diyerek depremzedelerle dalga geçiyorlar. Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı bile sağlıklı bir şekilde açıklanmadı. Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlara başsağlığı diliyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme