'Öldürdüler, bitirdiler bizi”

Selma Dolunay, isimli vatandaş Zafer Meydanı'nda açıklama yapan İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun'a dert yandı. Dolunay, 'Öldürdüler, bitirdiler bizi.' dedi.

Mısri Mahallesi sakini olduğu öğrenilen Selma Dolunay isimli vatandaş Zafer Meydanı’nda basın açıklaması yapan İYİ Parti Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun’a emeklilerin halinin ne olacağını sordu.

Haber
“BİZ EMEKLİLERİ ZEHİRLEYİP ÖLDÜRSÜNLER”
Selma Dolunay, üniversite mezunu olan çocuğunun işsiz oluşundan da yakındı. Dolunay’ın, Milletvekili Hakan Şeref Olgun’la konuşurken gözlerinin dolduğu görüldü. İYİ Parti Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun’a “Emeklilerin hali ne olacak?” diye soran Selma Dolunay, “Emeklilerin hali ne olacak böyle? Biz idare edemiyoruz. Bu gidişle hiçbirşeyin düzeleceğine bende inanmıyorum. Yanlış anlaşılmasın, biz emeklileri zehirlesinler, öldürsünler vatandaşta kurtulsun. Biz artık o duruma doğru gidiyoruz. Ne yapabiliriz söylesinler. Üç kişiye 7 bin 500 TL maaş yeter mi? Belediye’ye çocuğuma iş verin diye gidiyorum, ‘Deneyimi var mı? Burada 5 yıllıklar duruyor, seninkine de sıra gelir formu doldur şuraya koyu ver.’ diyorlar. Valiliğe gidiyorum aynı sorun girmediğim yer yok. Millet deneyim arıyorda çocuk evde oturupta mı deneyim kazanacak? Nerede edecek? Deneyimi giderse olur. Biz bıktık vallahi. Dışarıdan gelenler bizden iyi yaşıyorlar. Vallahi bizi öldürdüler. Bu haksızlıktır, kul hakkı var. Bizler mülteci kılığına düştük. Benim karşımda da mülteciler oturuyor. Açıkça söyleyeyim ben onların doldurduğu pazar arabası alışverini yapamıyorum. Nasıl umutsuzluğa kapılmayalım? Çaremiz mi var? Gençlerde karamsar oldu. Çocuklar artık hayattan bir şey beklemiyorlar. Çıkış yolu yok hadi olsa. Bıktık vallahi bıktık. Vermedim de yine oldu. Ne olur ne kalır bende bilmiyorum. Mısri Mahallesinde oturuyorum benim evi yıkmaya geldiler. Yüz metrekare eve 28 bin TL para verdiler. Kentsel dönüşümde böyle bir insanlık var mı? Biz sapıttık böyle olmaz vatandaşa eziyettir bu. Dediğim gibi öldürüversin biz kurtulalım yeter. Ülkemiz yaşanılacak halde değil. Ben bu yaşıma kadar hiç böyle bir şey görmedim. Allah’ın acı soğanının, patatesinin yanına varamıyorum. Sanki altın fiyatında oldu. Aman ne olacaksa olsa da bir yardımcı olup bizleri kurtarsanız. Herşeyden önce ben çocuğuma bir iş istiyorum.” dedi.
“HÜKÜMET İPİN UCUNU KAÇIRMIŞ DURUMDA”
İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, umutsuzluğa kapılmanın çare olmayacağını sorunların çözümü için mücadele ettiklerini söyledi. Olgun, şunları kaydetti: “Biz her konuda elimizden geleni ardımıza koymuyoruz. Fakat hükümet ipin ucunu kaçırmış durumda. Kasada para yok. Birisine verilse ötekini unutuyor. Ötekine verirse diğerini unutuyor. Şu anda biz Körfez ülkelerinden para bulursak, yılbaşında belki emekliler de akıllarına gelecek. Üretim olmazsa istihdam da olmaz. Biz muhalefet olarak bunu insanlarımıza dile getirmeye çalışıyoruz. Ne zaman Türkiye’de gerçek bir adil düzen tesis edildi? Hukukun üstünlüğüne dayalı bir sistem kurulursa tüm sorunlarımız o zaman çözülür. Vallahi biz elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Allah hakkımızda hayırlısını versin.”

Bakmadan Geçme