Ölçü, tartı ve takograf uyarısı

Afyonkarahisar Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Şube Müdürü Talat Şekerci, ölçü, tartı ve takograf kullanan esnafı uyardı. Şekerci, muayane ve beyannameler için son tarihin 28 Şubat olduğunu söyledi Afyonkarahisar Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Şube Müdürü Talat Şekerci ile Ölçü Ayar Memuru Ergün Göktaş, ESOB Başkanı Abdülkadir Konak'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Şube Müdürü Talat [&hellip]

Ölçü, tartı ve takograf uyarısı

Afyonkarahisar Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Şube Müdürü Talat Şekerci, ölçü, tartı ve takograf kullanan esnafı uyardı. Şekerci, muayane ve beyannameler için son tarihin 28 Şubat olduğunu söyledi

Afyonkarahisar Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Şube Müdürü Talat Şekerci ile Ölçü Ayar Memuru Ergün Göktaş, ESOB Başkanı Abdülkadir Konak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Şube Müdürü Talat Şekerci 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa göre ölçü ve tartı aletleri kullananlar ile yurt içi ve yurt dışı taşımacılık yapan araçlarda kullanılan takograf cihazlarının belirli sürelerde periyodik muayenelerinin yapılarak damgalanmaları ve beyannamelerinin verilmelerinin kanuni bir zorunluluk olduğunu belirtti. Şekerci, ESOB’a bağlı Odalara kayıtlı esnaf ve sanatkârların konuyla ilgili bilgilendirmeleri ve konudan haberdar edilmelerini istedi. Şekerci bu durumdaki esnaf ve sanatkarların kullandıkları ölçü ve tartı aletlerinin muayenelerini ve beyannamelerini 28 Şubat 2014 tarihine kadar İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüklerine vermeleri gerektiğini belirtti.
Ölçü Ayar Memuru Ergün Göktaş da konuyla ilgili bilgiler vererek kanuni zorunluluğu yerine getirmeyenlerin cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalacağını söyledi.
ESOB Başkanı Abdülkadir Konak ise Birlik’e bağlı Odalara kayıtlı esnaf ve sanatkârları ilgilendiren konularda ve yükümlülüklerinde olan her türlü yasal süreçleri esnaf ve sanatkârlara duyurulmak üzere genelgeler hazırlandığını söyledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme