Olaylar zincirinin ardından 3 cinayet

İki aile arasında 15 yıla yakın süredir devam eden gerginlik dün birisi 74 yaşındaki bir baba, birisi İscehisar Belediye Başkan vekili ve bir diğeri de avukat olmak üzere 3 kişinin ölümüyle sonuçlandı. Afyonkarahisar ve İscehisar'da büyük bir şok yaşandı İki aile arasında yıllardır süren husumet, birisi avukat olmak üzere 3 kişinin ölümüyle sonuçlandı. Yıllardır aralarında [&hellip]

Olaylar zincirinin ardından 3 cinayet

İki aile arasında 15 yıla yakın süredir devam eden gerginlik dün birisi 74 yaşındaki bir baba, birisi İscehisar Belediye Başkan vekili ve bir diğeri de avukat olmak üzere 3 kişinin ölümüyle sonuçlandı. Afyonkarahisar ve İscehisar’da büyük bir şok yaşandı

İki aile arasında yıllardır süren husumet, birisi avukat olmak üzere 3 kişinin ölümüyle sonuçlandı. Yıllardır aralarında husumet bulunan aileden olan ve İscehisar’da Belediye Başkan Vekilliği yapan kişiyi öldüren cinayet zanlısı, daha sonra Belediye Başkan Vekilinin babasını da öldürdükten sonra Afyonkarahisar’a gelip, ailesini tazminata mahkum ettiren avukatı da bürosunda öldürdü.
Olayın geçmişi 1997’ye uzanıyor
Edinilen bilgiye göre; 10 yıl önce İscehisar ilçesinde fırıncılık yapan ve iki komşu olan Bayram Aslan ile Mustafa Aşkın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Mustafa Aşkın’ın kardeşi Harun Aşkın ile Aslan ailesi arasındaki kavga, ayırmak için araya giren işçilerden Osman Kara’nın ölümüyle sonuçlandı.
Aradaki işçi ölünce olanlar oldu
Olayın ardından Basri Aslan cezaevine girdi ve uzun bir süre cezaevinde kaldı. Bu süreç içerisinde Seydi Aşkın ile Mustafa Aşkın, işçileri olan Osman Kara’nın ailesinin avukat tutmasına ve Aslan ailesinden tazminat kazanmalarına ön ayak oldular. Davanın avukatlığını da Afyonkarahisar’daki avukatlardan Hüseyin Bürhan Hayran üstlendi. Ölen kişinin ailesinin avukatlığını üstlenen Av. Hayran, açtığı tazminat davalarını kazandı. Davaların kazanılmasının ardından Aslan ailesi faiziyle birlikte 200 bin TL’yi bulan tazminatları ödeyemedi. Bunun üzerine Avukat Hüseyin Burhan Hayran, icra takibi başlattı. Tüm mal varlıklarına tedbir konan Aslan ailesi, olayların gelişmesinden Seydi Aşkın ve babası Mustafa Aşkın’ı sorumlu tuttu.
Önce Belediye’yi bastı
Dün, İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik’in Antalya’da olması nedeniyle Belediye Başkanlığı’na vekalet eden 48 yaşındaki Seydi Aşkın, İscehisar Belediyesi’ndeki başkanlık makamında otururken, 38 yaşındaki Bayram Aslan makama gitti. Aslan ile Aşkın arasında çıkan tartışma sonrasında Bayram Aslan tabancasını çekip Seydi Aşkın’ı makam odasında vurdu. Başkan vekili Aşkın olay yerinde ölürken, makam odasında bulunan Yusuf Gülmüş’ün de (49) kasığına isabet eden kurşunla yaralandığı bildirildi.
Sonra hasmının evine gitti
Mermer atölyesi sahibi olan Bayram Aslan daha sonra İscehisar ilçe merkezinde bulunan fırına giderek Seydi Aşkın’ın babası 74 yaşındaki Mustafa Aşkın’ı öldürdü. Olayın hemen ardından bir araçla Afyonkarahisar’a doğru kaçan zanlı polisin takibini atlatmayı başardı.
Avukatlık bürosunda
cinayet
Son olarak ailesini tazminata mahkum ettirerek, ödeme baskısı kuran avukat Hüseyin Bürhan Hayran’ın Afyon Lisesi arkasındaki bürosuna gelen Bayram Aslan, burada da Avukat Hayran’ı tek kurşunla kafasından vurarak öldürdü.
Kaçamadan yakalandı
Olayın ardından kaçan Bayram Aslan’ın çevredeki kamera görüntülerinden yakın arkadaşlarıyla kurduğu irtibat sonrasında Afyonkarahisar’a 20 kilometre mesafedeki Gebeceler beldesi yakınlarında olduğu belirlendi. Afyonkarahisar-Ankara yolunun Gebeceler kavşağında tertibat alan polis ekipleri Bayram Aslan’ı burada yakaladılar.
“Tazminat ve tedbir kararı
nedeniyle bunalıma
girdim” dedi
3 cinayetin zanlısı Bayram Aslan’ın ilk sorgusunda ağabeyi Basri Aslan’ın, yaklaşık 8 yıl önce Belediye Başkan vekili Seydi Aşkın ve babası Mustafa Aşkın’ın sahip olduğu ekmek fırınında çalışan Osman Kara’yı bir tartışma sonucu bıçaklayarak öldürdüğünü anlattığı belirtildi.
Bayram Aslan’ın şu iddialarda bulunduğu öğrenildi: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Kamu davası sonucu ağabeyim Basri hapis cezası aldı. Osman Kara’nın ailesi, Seydi ve babası Mustafa Aşkın’ın teşvikiyle ağabeyime 200 bin liralık tazminat davası açtı. Dava sonucunda bizim 200 bin lirayı ödememiz istendi. Başkan vekili Seydi Aşkın’ın avukatı Hüseyin Hayran, sürekli evimize ve iş yerimize gelerek bu parayı ödememiz konusunda ısrarlarda bulundu. En son geçen hafta para konusunda uzlaşmak istedik, ancak onlar buna yanaşmadı. Bunun üzerine tüm mal varlığımıza tedbir kondu. Hiçbir iş yapamaz hale geldik. Bunalıma girdim, baba ve oğlunu İscehisar’da, avukatlarını da Afyonkarahisar’daki bürosunda tabancayla öldürdüm.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Olayla ilgili tahkikatın sürdüğü bildirildi. (Kocatepe)

Av. Burhan Hayram kimdir?

Afyonkarahisar Barosu avukatlarından olan ve dünkü olay sonucu öldürülen 56 yaşındaki Av. Hüseyin Bürhan Hayran Astsubay Osman Hayran’ın oğlu olarak 24 Ekim 1956 yılında Çay ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul ve Ortaokul tahsilini Çay ve İstanbul’da tamamlayan Hayran, Edirne Erkek İlköğretmen Okulu’ndan yatılı olarak okudu. 1976 yılında okulu birincilikle bitirerek lise ve ilköğretmen okulu diplomalarını aldı. Çalışma hayatına Ankara Sağlık Bakanlığı’nda memur olarak başlayan Hayran, Milli Eğitim Bakanlığına müracaat ederek Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde öğretmenliğe başladı. Bu sırada Ankara Hukuk Fakültesi’ne girmeye hak kazandı. Öğretmenlik yaparken Hukuk’u bitirdi. Askerlik dönüşü, İstanbul Sultanahmet Adliyesi’nde stajını tamamladıktan sonra Çay ilçesinde 1986 yılında avukatlık bürosu açtı. 1996 yılında da bürosunu Afyonkarahisar’a taşıdı. Avukat Uğur Murat Hayran, Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli İlhan Hayran ve Tekin Hayran’ın kardeşi olan Burhan Hayran’ın Tıp Fakültesi’nde okuyan Elif ve Mimarlıkta okuyan Ayşenur isimli iki kızı var. Av. Bürhan Hayran’ın eşi ise Sağlık Meslek Yüksekokulu öğretim görevliliğinden emekli olmuştu.
Hayran, geçtiğimiz günlerde meslekte 25. yılını doldurduğu için Afyonkarahisar Barosu tarafından plaketle ödüllendirilmişti. Hayran’ın Cenaze namazı bugün öğle namazını müteakip İmaret Camii’nde kılınacak.

Bakmadan Geçme