'Olaya tek taraflı bakılmamalı'

Ambaryolu'nda yaşanan cinayet olayı zanlılarının yakınları 'Olayda taciz söz konusu değil. Olaya tek taraflı bakılmamalı' dedi   Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar Merkez Ambaryolu caddesinde meydana gelen ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran cinayet olayına karışan şahısların ailesi, olayın tek taraflı değerlendirilmemesi gerektiğini dile getirdi. Ambaryolu caddesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda öldürülen 36 yaşındaki Engin Taş’ın babası Zeki [&hellip]

Ambaryolu’nda yaşanan cinayet olayı zanlılarının yakınları “Olayda taciz söz konusu değil. Olaya tek taraflı bakılmamalı” dedi

Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar Merkez Ambaryolu caddesinde meydana gelen ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran cinayet olayına karışan şahısların ailesi, olayın tek taraflı değerlendirilmemesi gerektiğini dile getirdi.
Ambaryolu caddesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda öldürülen 36 yaşındaki Engin Taş’ın babası Zeki Taş, oğlunun katillerinin hak ettikleri cezayı almalarını isteyerek, “İyi niyetinden oğlumu kaybettim. Bu katil zanlıların içeri girdiği zaman çıkmaması gerekiyor. Acilen ve acilen yasaların değişmesi gerekiyor. Bunların toplum içinden uzak tutacaksın. Bunlar 6 ay, bir sene sonra çıktıklarında bir ana kuzusunu yakacak.” demişti.
Kent merkezi Kadınana Caddesi üzerinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda Engin Taş, iddiaya göre rahatsız edildikleri için kendilerinden yardım isteyen genç kızların gösterdiği Serkan Ç. ve yeğeni V.Ç. ile tartışmaya başladığı esnada boyun ve vücudunun çeşitli yerlerden 8 bıçak darbesi ile bıçaklandı. Olayın ardından hastaneye kaldırılan Taş yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Olayın failleri Serkan Ç. ve yeğeni V.Ç. polis tarafından gözaltına alınırken, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Olay sonrası açıklamalarda bulunan konuşan Engin Taş’ın babası Zeki Taş, oğlunun iyilik kurbanı olduğu söyledi. Taş, “İyi niyetinden oğlumu kaybettim. 3 genç kızı taciz ediyorlar, dükkanın önünden geçerken benim oğlumdan yardım istiyor ‘beni kurtar’ diye. Benim oğlum da çıkıyor onlara ‘sizin ananız, bacınız, kız kardeşiniz yok mu?’ diyor. Onlardan biriyle konuşurken diğeri arka tarafından şah damarına bıçak atıyorlar sonra benim oğlumu bıçaklıyorlar. 8 bıçak darbesi var oğlumda, şah damarı ve vücuduna. Akciğerine giren bıçak darbesi 13-14 santimetre. Bunların dosyaları da kabarık, bu katil zanlıları içeri girdiği zaman çıkmaması gerekiyor. Acilen ve acilen yasaların değişmesi gerekiyor. Bunların toplum içinden uzak tutacaksın. Bunları 6 ay bir sene sonra çıktıklarında bir ana kuzusunu yakacak.” diye konuşmuştu.
“TACİZ OLAYI YOK. OĞLUM SABIKASIZ”
Olayın zanlıları olan Serkan Ç.’nin babası Murat Çınar, kardeşi Sefa Çınar ve amcası Fazlı Çınar gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret ederek, bu acı olayın anlatıldığı gibi yaşanmadığını iddia ettiler.
Söz konusu iddia ve delillerini mahkemeye de sunacaklarını belirten baba Murat Çınar, “Ne yazık ki bu üzücü olayda bizim çocuklarımız taciz ile suçlanıyorlar. Bizim öğrendiğimiz kadarıyla böyle bir durum söz konusu değil. Olaylara sebep olan kızların da daha detaylı dinlenmesi gerekiyor. Bizim çocuklarımız tacizde bulunmamış. Çıkan kavga sonucu ne yazık ki böyle bir şey yaşanmış. Oğlumun sabıkası olduğu söyleniyor, o da doğru değil. Oğlumun hiçbir sabıkası yok” dedi.
Olay yeri kamera görüntülerinin mahkeme tarafından inceleneceğini belirten Murat Çınar, “Kamera görüntüleri de izlendiğinde bizim dediklerimiz ortaya çıkacaktır. Ortada taciz yok. Her iki aile de bu olayda yandı. Keşke böyle olmasaydı. Olayı tek taraflı düşünmemek lazım. Vefat eden vatandaş çocuklara uyacağına polis çağırabilirdi, şikayetçi olabilirdi. Şimdi bizim çocuklarımız da cezaevinde. Orada taciz nedeniyle zan altında kalmalarını istemiyorum. Bu görüşümüzün kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz. Mahkemenin vereceği karara saygılıyız ve sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme